menu

сряда, 20 август 2014 г.

ЕКЛЕРИ

Продукти:

150 мл.вода
120 гр.маргарин/масло/
1/2 ч.л. сол
150 гр.брашно
4 яйца

Продукти за крема:

750 мл.прясно мляко
100 гр.захар
2 с.л. нишесте
1,5 пакетче пудинг ванилия
ванилия
125 гр.маргарин/масло/

Още:

500 мл.течна сметана


Пригoтвяне на крема:


Част от прясното мляко се слага на котлона със захарта и ванилията. 

В останалата част от млякото се добавят нишестето и пудинга. 
Готовата смес се сипва във врящото мляко с непрекъснато бъркане.
Кремът се вари за около 4-5 мин. Оставя се да изстине. От време на време се разбърква, за да не хване коричка.
Към изстиналия крем се добавя маргарина и се разбива с миксер до получаване на еднородна смес



Приготвяне на пареното тесто:



Водата и маргарина се слагат в голям съд на котлона. 
Когато се разтопи маргарина, се добавя брашното със солта като се бърка непрекъснато.
Маха се от котлона и се оставя за около 5 мин.
Към тестота се прибавят яйцата, едно по едно.
Тестото се пълни в шприц и се шприцова в тава, застлана с хартия. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20 мин.Изключвам фурната и ги оставям за още 10 мин.Отварям леко фурната да изстиват вътре.Еклерите се разрязват на две и се пълнят с крема и разбитата течна сметана.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
 
















7 коментара:

  1. Еклерите са невероятни!
    Възхищавам се на твоите произведения.
    Това задължително ще го направя.

    ОтговорИзтриване
  2. Nisam znala da imaš blog,baš me raduje. Princes krofne su ti izuzetno lepe. Srewćno sa blogovanjem.

    ОтговорИзтриване
  3. Браво Ваня!Страхотни са еклерите!Колко броя излизат от тази доза?

    ОтговорИзтриване
  4. ЗЛАТКА ПЕТРОВА22 август 2015 г. в 15:54

    СТРАХОТНА СИ ...

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни! Решила съм утре да е техният ден, но миксера ми е в ремонт, дали мога да разбия крема с пасатор или на ръка?
    Благодаря!!!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице