menu

вторник, 26 август 2014 г.

КРЕНВИРШКИ


Продукти за тестото:

250 мл прясно мляко
6 с.л. олио
1/2 пак. суха мая /5гр/
1 яйце
400 - 500 гр. брашно
1 с.л. захар
1 с.л. сол

Още:

кренвирши
жълтък за намазване
2 с.л. прясно мляко


Приготвяне:

От посочените продукти се замесва тесто и се оставяме да втаса.
Разточва се кора с дебелина около 5мм и се реже на ленти с широчина 1,5 см.
Кренвиршите се срязват на 3, а в двата им края се срязват на кръст.
Всяко парче кренвирш се завива в тесто.
Редят се в тава с хартия. Намазват се с разбит с малко прясно мляко жълтък.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна.







1 коментар:

Zu-zu погачице