menu

вторник, 19 август 2014 г.

СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ!

reactid=".7h.1:3:1:$comment1487046118202173_1487049318201853:0.0.$right.0.$left.0.0.1:$comment-body">

За тестото:
500 гр.брашно
2 яйца

250 мл.прясно мляко
100 мл.олио
30 гр.мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол.
Замесва се тесто и се оставя да втаса.

Гарниране: 

400 гр.праскови се обелват и режат на половинки.
Прави се смес от 2 с.л. захар, 2 с.л. кафява захар, ванилия.

Оформяне:
Тестото се разточва с дебелина 7-8 мм.и се режат кръгове с чаша, с диаметър 10 см.
В тава, застлана с хартия се реди по следния начин - парче тесто и в/у него леко да се застъпват парче праскова, натопена в сместа от захар, и пак тесто, праскова, тесто, праскова...
Оставя се да втаса в тавата и се пече на 180 градуса първо без фолио, а след това се слага фолио!
Оставя се за около 15 мин. и се обръщам върху чиния!
Поръсва се обилно с пудра захар!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА

https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/









4 коментара:

  1. Отговори
    1. МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ,НО СЛУЧАЙНО ВИЖДАМ СНЕЖА ИВАНОВА И ОТ СЪРЦЕ ИСКАМ ДА И ПОЖЕЛАЯ ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ РАДВА С ПЕРФЕКТНИТЕ СИ РЕЦЕПТИ И ЗЛАТНИТЕ СИ РЪЦЕ.С ИСКРЕНО УВАЖЕНИЕ

      Изтриване

Zu-zu погачице