menu

сряда, 27 август 2014 г.

БЮРЕК С ГОТОВИ КОРИ ЗА БАНИЦА



За тава с диаметър 28 см.

Продукти:

200 мл.вода  
100 гр.олио /  може и масло/ 
1 пакет кори / 500гр. /
400 гр.сирене


Приготвяне:


Водата и маслото се слагат в съд на котлона и се загряват, докато маслото се разтопи. Ако използвате олио, смесете само топла и олио. 
В тава, застлана с хартия за печене се слагат 2 кори - една хоризонтално и една вертикално разположени, за да се покрият стените на тавата и да може, да се затвори бюрека.
Всяка кора се пръска обилно със сместа от вода и олио.
Следва ред от 2 намачкани или накъсани кори, така че да се образуват един слой. Пръскат се обилно с водно маслената смес .
Трети слой - по същия начин с 2 кори и напръскване.
Слага се половината от сиренето и пак следват 2 слоя от по три "намачкани" кори, обилно поръсени с водата. Следва сирене още два слоя от по 2 кори и се затваря с краищата на първите две кори. 
Полива се отново с вода/масло и се пече на 200 градуса, около 40 мин.
Изважда се, обръща се в друга тава и се запича и от другата страна.

За плънка с кайма,  първо се запържва голяма глава лук със сол. Добавя се  350 гр. кайма и се запържва до готовност. Добавете още сол на вкус и чер  пипер. 

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















7 коментара:

  1. Жестока стана,браво Ваня!!!!!!!! Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  2. Направо нямам думи,великолепна стана,мерси :) Поздрави от Канада/ Мима/

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятна си,както винаги ��

    ОтговорИзтриване
  4. Направих я ,бърза лесна евтина и най вече невероятна ,дори не се познава ,че е с готови кори .

    ОтговорИзтриване
  5. БРАВО..Чудесна рецерта..!!!!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице