menu

сряда, 27 август 2014 г.

НАЙ-ВКУСНИТЕ МИЛИНКИ






Продукти за тестото:

500 мл.прясно мляко
1  мая/40-42гр/
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
900 гр.брашно

Плънка:

400 гр .сирене
1 яйце

40 мл.прясно мляко

Още:

масло 

30 мл.прясно мляко


Приготвяне:


От изброените продукти се замесва тесто, оставя се да почине за около 30 мин.
Приготвя се плънката от натрошеното сирене, разбито с яйцето и млякото. За заливката се оставя част от сместа за плънката и се разрежда с около 30 мл прясно мляко.
Тестото се разточва на правоъгълна кора с дебелина 1 см. Реже се на квадрати и във всеки един се слага от плънката. Завиват се на рулца, които се топят хубаво в масло и се нареждат в правоъгълна тавичка. Намазват се хубаво с отделената за заливка смес.
Пече се около 10 мин. на 250 градуса, след което се намалява на 220 градуса и се допича до готовност.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/








7 коментара:







































  1. Разкошни са Ваня!Както всичко приготвено от твоите ръце!Браво! :D

    ОтговорИзтриване
  2. Нужно ли е да втасат преди печене?

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятни са Ваня ...много апетитни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте! Много хубава рецепта, след като се наредят в тавата се пекат веднага без повторно втасване, нали? :)

    ОтговорИзтриване
  5. Трябва ли да загряваме фурната предварително

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице