menu

неделя, 24 август 2014 г.

СЛАДКА ПАМУК ПИТА






Продукти за тава 24 см:

670 гр брашно
80 гр мaсло
300 мл прясно мляко
2 яйца
120-140 гр захар
1 ч.л. сол
40 гр мая

Още:

жълтък за намазване


Приготвяне:


Разтворете маята в прясното мляко. Добавете 1 с.л. захар и 300 гр от брашното. Получената смес оставете за 1 час покрита с кухненска кърпа. Към втасалата смес добавете леко разбитите с вилица яйца, разтопеното масло, захарта и смесеното със солта брашно.
Замесете гладко, меко тесто. Оставете го в намазан съд с масло за още 30 мин.
Разточва се правоъгълна кора, която се нарязва на триъгълници. Навиват се кифлички и се редят по-края на  тава, обложена с хартия. Една от кифлите слагаме в средата на тавата вертикално. 
Оставете питката да втаса.
Намазва се с жълтък и се пече на 180 градуса.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















15 коментара:

  1. Ванче , ти си просто едно чудо ! Шапка ти свалям !

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня, твойте рецепти са толкова достижими за всяка една домакиня и като продукти и като изпълнение.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Случайно попадам на твоя блог. Имаш прекрасни предложения!!!
    В тази погача ми останаха очите! Майсторски направена!!!! Поздравления!:-))))

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна питка се получи. Благодаря ти Ваня за споделената рецепта. Както винаги рецептата е изключително прецизна. Аз получих похвали от гостите на събитието, за което приготвих питката. Само промених начина на оформяне, за да получа питка "Маргаритка". https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1694003440845968&set=ms.c.eJw1yLENADAIA7CPKgJJgP8f61DVo~_FlRJEx1HoOXmiJ3hz~%3BsFpIoy4Dhwop.bps.a.1520403871539260.1073741831.100007089844170&type=3&theater

    ОтговорИзтриване
  5. Vanq,pitkata e 4udesna ! V koi nomer tava q pe4e6 ? Molq za otgovor...blgodarq !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пекла съм я във форма за торта 26 см..Аз лично не съм пробвала в солен вариант.

      Изтриване
  6. Направих питката, на външен вид стана страхотна, но на вкус много се усеща маята. Сигурно ли е че това е количеството на маята, да не е станала грешка?

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте !
    40 гр мая не е ли много за това брашно ?

    ОтговорИзтриване
  8. Рецептата е страхотна! Благодаря! Получи се супер! За първи път да направя сполучлива питка. Замесих тестото в хлебопекарната с 12гр. суха мая.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице