menu

вторник, 19 август 2014 г.

KARDINALSCHNITTE



Продукти:

9 яйца
150 гр.захар -70 гр.захар
2 с.л. царевично нишесте
кората на един лимон
ванилия на вкус
80 гр.брашно

Продукти за крема:

500 гр.течна сладкарска сметана
50 гр.пудра захар
втвърдител за сметана /може и без него/

3-4 С.Л. МАРМАЛАД ИЛИ СЛАДКО ЗА НАМАЗВАНЕ НА БЛАТА
ПУДРА ЗАХАР ЗА ДЕКОРАЦИЯ
ПЛОДОВЕ ЗА ДЕКОРАЦИЯ

Приготвяне на блата:

Разбиват се 7 белтъка на пухкав сняг, като постепенно се добавят 150 гр. захар и накрая 2 с.л. царевично нишесте. 
Второ разбиване е за жълтата смес на блата от : 2 яйца, 5 жълтъка, 70 гр.захар, кората на 1 лимон, ванилия, 80 гр. брашно. 
Всяка смес се сипва в шприц и се правят плътни линии върху хартия, сложена в тавата на фурната. Редуват се бяла смес, жълта смес, като след всяко второ има разстояние /гледайте видеото/.
Пече се на 160 градуса, за около 20 мин.

Приготвяне на крема:

Сметаната се разбива с 50 гр. пудра захар. Ако имате втвърдител, добавете и него.
Взема се едната част от вече изстиналия блат. Върху него с пош, в две ленти се нанася мармалада. 
Изсипва се всичката сметанa, покрива се с другия блат и се посипва с пудра захар. Веднага се реже на парчета, с широчина 2 см.

РЕЦЕПТАТА СЪМ ВЗАИМСТВАЛА ОТ ТУК-
http://www.ichkoche.at/video-kardinalschnitten-artikel-3438
http://www.ichkoche.at/kardinalschnitte-rezept-215350
Погледнете, ще ви бъде от полза!!

ЗАПОВЯДАЙТЕ  В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/











1 коментар:

  1. Невероятно красив сладкиш, а сигурно и много вкусен.....Трябва ли да почива в хладилника преди поднасяне? Мога ли да го приготвя от предишния ден или отгоре цветните ивици ще се увлажнят от сметаната? Петя

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице