menu

събота, 13 септември 2014 г.

БАВАРСКИ КРЕНВИРШКИ И КИФЛИ







продукти за тестото:

125мл.топло прясно мляко
250мл.топла вода
1ч..л.захар
1ч.л.сол
60гр.разтопено масло
8гр.суха мая
650-675гр.брашно

за варене:

2л.вода
50гр.сода бикарбонат

още:

сусам
кренвирши 8 бр.разрязани на две

приготвяне:

Замесете меко тесто и го оставете за около 1 час да втаса.
Втасалото тесто разделете на две части.От всяка част разточвате правоъгълна кора 0,5мм.,която нарязвате на ленти широки 2см.Навивате лентите около кренвиршите.Пускате ги във вряща вода за около 1 мин.Изваждате ги в/у кухненска хартия да се оцедят леко и ги прехвърляте на обложена тава с хартия за печене.Посипете със сусам и ги печете на 200 градуса.На мен ми остана тесто,защото имах само 6 кренвирша и направих кифлички с мармалад.


По рецепта на Зорица Павлович!
http://pomoravka1.blogspot.co.at/2014/01/bavarska-peciva.html




















6 коментара:

  1. Ваня,всички които опитаха баварските кренвиршки казаха,че са много хубави и е предизвикателсво за мен да ги правя с толкова много желание и да не ги опитам.Следя блога ти много ми харесват рецептите ,които предлагаш.Браво! Ели

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Ваня, благодаря ти за рецептите! Имам въпрос относно формата на кифлите с мармалад, които се виждат на последните снимки - как става метода с лентите, за да изглеждат така прекрасно ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Навиват се, както се навиват кифлички,друга техника няма.Благодаря.

      Изтриване
  3. Ако се сложи вместо масло,мас ще атанат ли хубави

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте! Поздравления за всичко, което правите и за това, че го споделяте с нас! Опитвам всичко, което мога смело и с пълно доверие. Направих и тези кренвиршки, обаче имам питане за содата във водата. Усеща се много силен вкус от нея, къде греша? Благодаря предварително за отговора❤️

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице