menu

сряда, 3 септември 2014 г.

БАНИЦА С ЦАРЕВИЧНО БРАШНО



продукти:

4 листа кори за баница
500гр.извара
400гр.сирене
4 яйца
500гр.кисело мляко
400гр.царевично брашно
1ч.л.сол

още:

масло
олио
прясно мляко

приготвяне:

Разделете белтъци от жълтъци.Към жълтъците добавете извара,сирене,кисело мляко,царевично брашно.Разбийте на сняг белтъците и ги прибавете към сместа с царевично брашно.

Съд 25-35см.намажете с масло и наредете корите за баница така,че да покриват стените и дъното на съда.


Сипете сместа и покрийте с корите.


Посипете с 2-3слолио.


Печем на 200 градуса.Готовата баница напръскайте с малко прясно мляко,и я върнете за 3 мин. в изгасена  фурна.









1 коментар:

Zu-zu погачице