menu

събота, 11 октомври 2014 г.

ТИКВЕНИК


продукти:

1.500кг.тиква/настъргана/
4 шепи грис/за тиквата/

кори за баница/14бр/

200гр.ситно нарязани орехи

продукти за намазване:

150мл.кисело мляко
200гр.захар
150мл.олио
1 бакпулвер
2 яйца
2бр.ванилова захар/ванилия/

още:

разтопено масло за напръскване на корите
пудра захар за посипване

приготвяне:

Настържете тиквата и я смесете с 4 шепи грис.
Направете си смес от кисело мляко,захар,олио,бакпулвер и 2 яйца,ванилия.
Вземете една кора и я попръскайте с няколко капки масло.В/у нея сложете втора кора.Нея я намажете с 4 с.л.от сместа/от сместа трябва да ви останат 3с.л.за намазване на рулата преди печене/.Посипете в/у кората обилно от настърганата тиква с грис,и поръсете с орехи.Навивате на руло и редите в тавата на фурната,застлана с хартия за печене и попръскана с олио.Готовите 7 рула намазвате леко с останалите 3с.л.от сместа.Нарежете на желаните от вас парчета.Печем на 180 градуса.След като изстине посипете с пудра захар.

























5 коментара:

  1. DNES NAPRAVIH TIKVENIKA VANIA - STRAHOTEN E , VSICHKI GO XARESAXA ! POZDRAVLENIA ZA RECEPTATA!

    ОтговорИзтриване
  2. Уникална вкусотия, който не я е правил, не знае какво изпуска. Благодаря ти Ваня за страхотната рецепта.
    Ядеш и ревеш.... страхотна!
    Поздрави от Деси Начева!

    ОтговорИзтриване
  3. Какви кори би препоръчала да се използват?Одринските подхядищи ли са?

    ОтговорИзтриване
  4. За пореден път правя тази вкусотия. Е аз не слагам грис но и без него е невероятно. Лошото е, че като почерпиш някой с този тиквеник, е невъзможно да се отървеш от гладници. :) Б
    лагодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице