menu

понеделник, 13 октомври 2014 г.

ПЯСЪК ТОРТА



ПРОДУКТИ:

1.500л.прясно мляко
270гр.пудинг ванилия/7пакетчета/
150гр.захар/или на вкус/

200гр.масло
200гр.пудра захар

за 1 крем-200гр.смлени маслени бисквити+100гршоколад
за 2 крем-200гр.смлени орехи
за 3 крем-150гр.кокосови стърготини


за декорация:

смлени орехи
шоколад

приготвяне:

Сложете 1л.от прясното мляко на котлона да заври.В него сипете разтворения пудинг с останалото прясно мляко.Добавете и 150гр.захар.Варете крема докато се згъсти.Махнете от котлона и го оставете да изстине.
Разбийте 200гр.масло на стайна температура/аз не го вадя предварително от хладилника,ами го слагам на 30 секунди в микровълновата и то се отпускано не се разтапя/с 200 гр.пудра захар, и го добавете към изстиналия пудинг.
Разделете получения крем на 3 равни части.
Към първия добавете смлени бисквити и настърган шоколад.
Към втория крем добавете смлени орехи.
Към третия крем добавете кокосови стърготини.
Във форма за торта/26см/сипете първо крема с кокосови стърготини.След това крема с бисквити и шоколaд.И накрая третия крем с орехи.Оставете тортата за 1 час в хладилника.Махнете формата и  посипете тортата със смлени орехи и настърган шоколад.















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице