menu
!doctype>
понеделник, 16 март 2015 г.
ШОКО-МАСКАРПОНЕ ДЕСЕРТ
ПРОДУКТИ ЗА ШОКО КРЕМ:
200 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
150 ГР.МЛЕЧЕН ШОКОЛАД
150 ГР.ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТИ /ОТ ТУРСКИТЕ/
50 ГР.ОРЕХИ /ЛЕШНИЦИ,БАДЕМИ/
ПРОДУКТИ ЗА МАСКАРПОНЕ КРЕМ:
500 ГР.МАСКАРПОНЕ
200 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
2 ПАКЕТЧЕТА ВАНИЛОВА ЗАХАР
60 ГР.МЛЕЧЕН ШОКОЛАД
ПРИГОТВЯНЕ НА ШОКО КРЕМ:
НА БАВЕН ОГЪН СЛОЖЕТЕ ЗА СЕ ЗАГРЕЕ СМЕТАНА/БЕЗ ДА ЗАВИРА/.
ДОБАВЕТЕ НАЧУПЕН ШКОЛАД.БЪРКАЙТЕ ДА СЕ РАЗТОПИ,И МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ.
КЪМ СМЕСТА ДОБАВЕТЕ СМЛЕНИ ИЛИ НАТРОШЕНИ БИСКВИТИ И СМЛЕНИ ИЛИ НАРЯЗАНИ НА СИТНО ОРЕХИ.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОРОДНА СМЕС.
ПРИГОТВЯНЕ НА МАСКАРПОНЕ КРЕМ:
РАЗБИЙТЕ МАСКАРПОНЕ СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА И ВАНИЛОВА ЗАХАР.ПРИБАВЕТЕ НАСТЪРГАН ШОКОЛАД НА ЕДРО.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС.
В ЧАШКИ СЛАГАТЕ ПО-ЕДНА ЛЪЖИЦА МАСКАРПОНЕ КРЕМ,И ПО-ЕДНА ЛЪЖИЦА ОТ ШОКО КРЕМ.РЕДУВАЙТЕ ДО НАПЪЛВАНЕ НА ЧАШКИТЕ.
ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 1 ЧАС ЛЕКО ДА СЕ ОХЛАДИ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравейте, очарована съм от десерта. Но в рецептата към маскарпонето се прибавя настърган шоколад. Следователно кремът се оцветява. А на снимката е абсолютно бял. Защо е така?
ОтговорИзтриванеОт настърганият шоколад не може да се оцвети крема, като при разтопеният. Благодаря.
Изтриване