menu

събота, 21 март 2015 г.

ПЪЛНЕНИ ГЕВРЕЧЕТА СЪС СИРЕНЕ





ПРОДУКТИ:

400 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
7 ГР.СУХА МАЯ
1/2 Ч.Л.БАКПУЛВЕР
1 ЯЙЦЕ
50 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
150 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
20 ГР.МАСЛО

ЗА ПЛЪНКА:

НАТРОШЕНО СИРЕНЕ /ИЛИ НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ/

ОЩЕ:

1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЗАХАР,СУХА МАЯ,БАКПУЛВЕР,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,КИСЕЛО МЛЯКО И ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО В КОЕТО СМЕ РАЗТОПИЛИ МАСЛО.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО,И ГО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ЗА 30 МИН.
БЕЗ ДА ПРИМЕСВАМЕ ТЕСТОТО КЪСАТЕ ПАРЧЕТА ОТ 100 ГР.,И ОФОРМЯТЕ ТОПЧЕТА.
ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧЕТЕ НА ПРОДЪЛГОВАТА ФОРМА.В ЕДИНИЯ КРАЙ СЛОЖЕТЕ ПО-ДЪЛЖИНА НАТРОШЕНО СИРЕНЕ,И ЗАВИЙТЕ НА РУЛО.УСУЧЕТЕ ГО ВСЕ ЕДНО ЦЕДИТЕ КЪРПА И СЪЕДИНЕТЕ В КРЪГ,КАТО ДОБРЕ ПРИТИСКАТЕ ДА НЕ СЕ РАЗТВОРИ ПРИ ПЕЧЕНЕ.НАМАЗВАТЕ ВСЯКО ГЕВРЕЧЕ С РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПОСИПВАТЕ СЪС СУСАМ.
ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















ПО-РЕЦЕПТА НА КЛАРА БОС

2 коментара:

  1. Zdraveite .
    Ne otdavna Vi popitah kade e butona za printirane, zashtoto ne mojeh da kopiram teksta ?
    A teksta iskam da kopitar iscqlo za lichno polzvane ,a ne da go predstavqm za moi !Uvajqvam pravata Vi mnogo i Vi Blagodarq za prekrasnite recepti .Pravq vsi4ko bez da se zamislq zashtoto znam ,che shte stane .

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня, невероятна кулинарка си! Носиш ми топлината на детството !

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице