menu
!doctype>
петък, 1 май 2015 г.
ЗАХАРНИ КИФЛИЧКИ
ПРОДУКТИ:
2 ЯЙЦА
2 С.Л.СВИНСКА МАС /ПЪЛНИ/
3 С.Л.ЗАХАР
400 ГР.ПРЯСНО МЛЯКО
10 ГР.МАЯ
800-900 ГР.БРАШНО /ЗАВИСИ ОТ ЯЙЦАТА И КОЛКО СВИНСКА МАС СТЕ СЛОЖИЛИ/
КОРАТА НА ЕДИН ЛИМОН
ОЩЕ:
ГЪСТО СЛАДКО ПО-ИЗБОР
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
2 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
ЗАХАР ЗА ОВАЛВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В 200 МЛ.ОТ ТОПЛОТО ПРЯСНОТО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА С 1 С.Л.ОТ ЗАХАРТА И 1 С.Л. ОТ БРАШНОТО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД СЛОЖЕТЕ СВИНСКА МАС,ЗАХАР И ЯЙЦА.РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ОСТАНАЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО,РАЗБИТАТА МАС С ЯЙЦА,ОСТАНАЛАТА ЗАХАР,НАСТЪРГАНА ЛИМОНОВА КОРА И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО НА ТОПЛО ДА ВТАСА./КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВТАСВА ТЕСТОТО,ТОЛКОВА ПО-ПУХКАВИ СТАВАТ КИФЛИЧКИТЕ./
ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРЕМЕСВАТЕ РАЗДЕЛЯТЕ НА ДВЕ ЧАСТИ И ВЕДНАГА РАЗТОЧВАТЕ НА КРЪГЛА КОРА ТЪНКА 3-4 ММ.РЕЖЕТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА.СЛАГАТЕ СЛАДКО И ЗАВИВАТЕ КИФЛИЧКИ.
РЕДИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ВЕДНАГА СЕ НАМАЗВАТ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ С 2 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО.ВЗИМАТЕ ВСЯКА КИФЛИЧКА И Я ТОПИТЕ В ЗАХАР ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ.ИЛИ ПЕЧЕТЕ БЕЗ ОВАЛВАНЕ В ЗАХАР,А СЛЕД ИЗПИЧАНЕ ОЩЕ ТОПЛИ ТОПИТЕ ЦЕЛИ В ПУДРА ЗАХАР.ПЕЧЕМ НА 190 ГРАДУСА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар