menu

вторник, 23 юни 2015 г.

КЮФТЕТА В БЯЛ СОС




ПРОДУКТИ:

500 ГР.КАЙМА
2 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН
1 ГЛАВА ЛУК
1 ЯЙЦЕ
3 С.Л.БРАШНО
4 С.Л.ОЛИО
1 МАЛЪК МОРКОВ
3 С.Л.ГАЛЕТА
СОЛ
ЧЕР ПИПЕР
МАГДАНОЗ

ЗА СОСА:

2 С.Л.БРАШНО
250 МЛ.ВОДА /ИЛИ ЗЕЛЕНЧУКОВ БУЛЬОН/
500 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
ВЕГЕТА
СОЛ
ЧЕР ПИПЕР

ОЩЕ:

5-6 С.Л.ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

В КАЙМАТА ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЧЕР ПИПЕР,ЯЙЦЕ,ГАЛЕТА,НАСТЪРГАН МОРКОВ,ПАСИРАН ЧЕСЪН,НАСТЪРГАН НА ЕДРО ЛУК,ОЛИО,БРАШНО,СИТНО НАРЯЗАН МАГДАНОЗ.ОБЪРКАЙТЕ КАЙМАТА.
С ЛЪЖИЦА ЗА СЛАДОЛЕД ВАДЕТЕ ТОПЧЕТА ОТ КАЙМАТА И ПУСКАТЕ В ТИГАН С 5-6 С.Л.ОЛИО.ПЪРЖИТЕ САМО КОЛКОТО ДО ДОБИЯТ ЦВЯТ.ВАДЕТЕ И РЕДЕТЕ КЮФТЕТАТА В ТАВА 28 СМ.
В СЪЩАТА МАЗНИНА КЪДЕТО СТЕ ПЪРЖИЛИ КЮФТЕТАТА,ИЗПЪРЖЕТЕ ЗА СЕКУНДИ ПАСИРАН ЧЕСЪН И ДОБАВЕТЕ БРАШНО.СЛЕД КАТО ПОЖЪЛТЕЕ БРАШНОТО ДОБАВЕТЕ ВОДА /ИЛИ ЗЕЛЕНЧУКОВ БУЛЬОН/,КИСЕЛО МЛЯКО,СОЛ,ВЕГЕТА.РАЗБЪРКАТЕ И СЛЕД КАТО ЗАВРИ СОСА ЗАЛЕЙТЕ КЮФТЕТАТА С НЕГО.ЗАПЕЧЕТЕ ВЪВ ФУРНА НА 200 ГРАДУСА ЗА ОКОЛО 30 МИН.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1617633071810143/?notif_t=like
















4 коментара:

Zu-zu погачице