menu

понеделник, 27 юли 2015 г.

СЛЪНЧЕВ СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ































ПРОДУКТИ ЗА БЕЛИЯ БЛАТ:

7 БЕЛТЪКА
200 ГР.ЗАХАР
250 ГР.БРАШНО
30 ГР.НИШЕСТЕ
1 Ч.Л.БАКПУЛВЕР
2 С.Л.ОЦЕТ

1 С.Л.НЕС КАФЕ /КАКАО/

ПРОДУКТИ ЗА ЖЪЛТИЯ БЛАТ:

7 ЖЪЛТЪКА
2 ЯЙЦА
150 ГР.ЗАХАР
2 С.Л.ОЛИО
130 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.БАКПУЛВЕР
1 С.Л.ОЦЕТ

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

1 КОМПОТ ОТ ПРАСКОВИ /700 ГР./МОЖЕ И КОНСЕРВА ОТ ГОЛЕМИТЕ
1 ПАКЕТЧЕ ПУДИНГ ВАНИЛИЯ /37 ГР./
3 С.Л.ЗАХАР
ВОДА
125 ГР.МАСЛО

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИТЕ НА СНЯГ С ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯНЕ НА ЗАХАР.
ДОБАВЕТЕ И СМЕСЕНО БРАШНО С НИШЕСТЕ И СМЕСЕНИЯ БАКПУЛВЕР С ОЦЕТ.
БЕЛТЪЧНАТА СМЕС СИПВАТЕ С ЛЪЖИЦА ПО ЛЪЖИЦА В ТАВА С ХАРТИЯ 22-32 СМ.ПОРЪСЕТЕ В/У ТЯХ НЕС КАФЕ ИЛИ КАКАО ПРЕЗ ЦЕДКА.
СЛЕД ТОВА РАЗБИЙТЕ ЖЪЛТЪЦИ И ЯЙЦА СЪС ЗАХАР.ДОБАВЕТЕ ОЛИО,БРАШНО И СМЕСЕН БАКПУЛВЕР С ОЦЕТ.ПОЛУЧЕНАТА ЖЪЛТА СМЕС СИПЕТЕ В/У БЕЛТЪЧНАТА В ТАВАТА.ПЕЧЕТЕ БЛАТА НА 170 ГРАДУСА 30 МИН.ОСТАВЕТЕ БЛАТА ЛЕКО ДА ИЗСТИНЕ И ГО РАЗРЕЖЕТЕ НА ДВЕ ЧАСТИ.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАПРАВЕТЕ КРЕМА:
ИЗЦЕДЕТЕ ПРАСКОВИТЕ ОТ СОКА.КЪМ СОКА ДОБАВЕТЕ ВОДА ДО 500 МЛ.В ТОЗИ СИРОП СВАРЕТЕ ПУДИНГ ПО СТАНДАРТНИЯ НАЧИН.КЪМ ТОПЛИЯ КРЕМ ДОБАВЕТЕ МАСЛО И СИТНО НАРЯЗАНИТЕ ПРАСКОВИ ОТ КОМПОТА.
В/У ПОДНОС СЛОЖЕТЕ ЕДНАТА ЧАСТ ОТ БЛАТА.СИПЕТЕ ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО КРЕМ И ЗАТВОРЕТЕ С ДРУГАТА ЧАСТ НА БЛАТА.ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ДО СТЯГАНЕТО НА КРЕМА.ПРЕДИ ДА СЕРВИРАТЕ ПОСИПЕТЕ С ПУДРА ЗАХАР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















ИЗВОР КУЛИНАРИКА

1 коментар:

  1. Рецептата е с грешен грамаж за брашното в белия блат. Може би това е цялото количество брашно за двата блата ?!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице