menu

четвъртък, 27 август 2015 г.

ПАМУК БАНИЦАТА НА ЛЕЛЯ МИЛЯ




ПРОДУКТИ:

500 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА

4-5 ЯЙЦА
200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 БАКПУЛВЕР
300 ГР.СИРЕНЕ
125 ГР.МАСЛО
300 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТАВА 30 СМ.ИЛИ 22 -34 СМ. НАМАЗАНА С ОЛИО РЕДИМ РЕД КОРИ,КАТО ВСЯКА КОРА НАМАЧКВАМЕ И РЕДИМ ЕДНА ДО ДРУГА.В СЛУЧАЯ 8 КОРИ,ЗАЩОТО БРОЯ НА КОРИТЕ СА МИ 16.
В/У ТОЗИ РЕД КОРИ НАТРОШАВАМЕ ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО СИРЕНЕ.ОСТАНАЛИТЕ КОРИ КЪСАМЕ НА ДРЕБНО В/У СИРЕНЕТО ДА ОБРАЗУВАТ ВТОРИ РЕД КОРИ.
С РАЗТОПЕНОТО МАСЛО РАВНОМЕРНО ПОЛИВАМЕ БАНИЦАТА.ПРАВИМ  ЗАЛИВКА ОТ 5 РАЗБИТИ ЯЙЦА,ШУПНАЛ БАКПУЛВЕР В КИСЕЛО МЛЯКО И ГАЗИРАНА ВОДА.ЗАЛИВАМЕ БАНИЦАТА РАВНОМЕРНО.РАЗКЛАТЕТЕ ТАВАТА ДА СЕ НАПОЙ ОТ ВСЯКЪДЕ.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.ГОТОВАТА БАНИЦА ОБЪРНЕТЕ В/У ЧИНИЯ.ОСТАВЕТЕ ЛЕКО ДА ИЗСТИНЕ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















8 коментара:

  1. В нашия край правим подобна баница, но без кисело мляко и с шест яйца. Започваме реденето със няколко лъжици заливка. Редим 8 кори, смачкани на розички и заливаме с половината заливка. Редим отгоре пак ред розички, но този път шахматно на долния ред и заливамес другата половина от заливката върху тях. След изпичане обръщаме върху 4 еднакви купички. Заливката е от 6 яйца, разбити с бакпулвера, половин ч.ч олио, 300 гр. сирене и 1 ч.ч газирана вода. Най-отгоре поръсваме сусам или други семена. Баницата става по-дебела от една длан. Напременно ще опитам и Вашия вариант, защото точно тази баница е на уважение у дома. Печем я в тава с борд 8 см и диаметър 25 см. Чаената чаша е 250 мл.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На колко градуса я печете. Благодаря!

      Изтриване
  2. Kolko gr.e bakpulvera ??? Blagodarq !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Днес ще я правя за пореден, може би 20 - 30ти път :) Винаги перфектна!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Покажете или обяснете по- подробно ,моля това обръщане върху купички или чиния . Не ми се получава нещо и не мога да схвана как.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице