menu
сряда, 5 август 2015 г.
Баница с бутер тесто
ПРОДУКТИ:
500 ГР.БУТЕР ТЕСТО
250 ГР.СИРЕНЕ
ЗА ЗАЛИВКА:
1 ЯЙЦЕ
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
МАСЛО
ПРИГОТВЯНЕ:
НАРЕЖЕТЕ БУТЕР ТЕСТОТО НА ДЪЛГИ ЛЕНТИ ШИРОКИ 10 СМ.НА ВСЯКА ЛЕНТА ПО СРЕДАТА НАТРОШЕТЕ СИРЕНЕ.СЛЕПЕТЕ ДВА ПО ДВА КРАЯ.РЕДЕТЕ В ТАВА 26-28 СМ.НАМАЗАНА С ОЛИО ВЪВ ФОРМАТА НА ОХЛЮВ,КАТО НАВИВАТЕ ПЪРВО ОТ СРЕДАТА.ПО СЪЩИЯ НАЧИН И ОСТАНАЛИТЕ ЛЕНТИ.НАПРАВЕТЕ СМЕС ОТ ЯЙЦЕ И КИСЕЛО МЛЯКО,АКО СИРЕНЕТО НЕ Е СОЛЕНО ДОБАВЕТЕ СОЛ НА ВКУС.СЪС СМЕСТА ЗАЛЕЙТЕ ТЕСТОТО.ПЕЧЕТЕ НА 180-200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.ПЕЧЕНАТА БАНИЦА НАМАЖЕТЕ С КУБЧЕ МАСЛО.
ПО ИЗБОР МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ ПЛЪНКА ОТ КАШКАВАЛ И ШУНКА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
10/08/2016 - 0 Comments
05/03/2015 - 1 Comments
12/11/2015 - 1 Comments
Много вкусна баница!
ОтговорИзтриванеПри този начин на приготвяна като че ли не се получава „многолистният ефект“ на бутер тестото.
ОтговорИзтриване