menu

сряда, 5 август 2015 г.

Баница с бутер тесто




ПРОДУКТИ:

500 ГР.БУТЕР ТЕСТО
250 ГР.СИРЕНЕ

ЗА ЗАЛИВКА:

1 ЯЙЦЕ
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО

МАСЛО

ПРИГОТВЯНЕ:

НАРЕЖЕТЕ БУТЕР ТЕСТОТО НА ДЪЛГИ ЛЕНТИ ШИРОКИ 10 СМ.НА ВСЯКА ЛЕНТА ПО СРЕДАТА НАТРОШЕТЕ СИРЕНЕ.СЛЕПЕТЕ ДВА ПО ДВА КРАЯ.РЕДЕТЕ В ТАВА 26-28 СМ.НАМАЗАНА С ОЛИО ВЪВ ФОРМАТА НА ОХЛЮВ,КАТО НАВИВАТЕ ПЪРВО ОТ СРЕДАТА.ПО СЪЩИЯ НАЧИН И ОСТАНАЛИТЕ ЛЕНТИ.НАПРАВЕТЕ СМЕС ОТ ЯЙЦЕ И КИСЕЛО МЛЯКО,АКО СИРЕНЕТО НЕ Е СОЛЕНО ДОБАВЕТЕ СОЛ НА ВКУС.СЪС СМЕСТА ЗАЛЕЙТЕ ТЕСТОТО.ПЕЧЕТЕ НА 180-200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.ПЕЧЕНАТА БАНИЦА НАМАЖЕТЕ С КУБЧЕ МАСЛО.
ПО ИЗБОР МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ  ПЛЪНКА ОТ КАШКАВАЛ И ШУНКА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















 
 

1 коментар:

Zu-zu погачице