menu

събота, 26 септември 2015 г.

ТУТМАНИК





ПРОДУКТИ:

ОКОЛО 1 КГ.БРАШНО
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
100 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 КУБЧЕ МАЯ /42 ГР./
3 ЯЙЦА+1 БЕЛТЪК
150 МЛ.ОЛИО
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ

ОЩЕ:

400 ГР.СИРЕНЕ+1 ЯЙЦЕ
ЖЪЛТЪКА ЗА НАМАЗВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

ШУПНЕТЕ МАЯ В ТОПЛА ВОДА С 1 Ч.Л.ЗАХАР И 1 С.Л. ОТ БРАШНОТО.
В ПРЕСЯТО БРАШНО 900 ГР.ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА И БЕЛТЪК,ОЛИО,КИСЕЛО МЛЯКО,ШУПНАЛАТА МАЯ И ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ПРИ НУЖДА ДОБАВЕТЕ ОЩЕ ОТ ОСТАНАЛОТО БРАШНО.ВЕДНАГА РАЗДЕЛЕТЕ НА 10 ТОПЧЕТА ОТ 170 ГР.ОСТАВЕТЕ ГИ ЗА 2-3 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ НАПРАВЕТЕ СМЕС ОТ НАТРОШЕНО СИРЕНЕ И 1 ЯЙЦЕ.
ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧВАТЕ ЕЛИПСОВИДНО ОКОЛО 30 СМ./ПЕДЯ И ЧЕТИРИ ПРЪСТА/.ПО ШИРОКАТА ЧАСТ СЛОЖЕТЕ ОТ СИРЕНЕТО С ЯЙЦЕ.ЗАВИЙТЕ НА РУЛО.ПО СЪЩИЯ НАЧИН ПРАВИТЕ ОЩЕ 9 РУЛА.В ТАВА 30 СМ.НАМАЗАНА С ОЛИО.НАРЕДЕТЕ 5 РУЛА,А СЛЕДВАЩИТЕ 5 ПРЕПЛЕТЕ ТАКА,ЧЕ ДА ОБРАЗУВА РЕШЕТКА.ПОГЛЕДНЕТЕ СНИМКИТЕ.ОСТАВЕТЕ ТУТМАНИКА ДА ВТАСА НА ТОПЛО ВЪВ ФУРНАТА/ЗА ПО-БЪРЗО/.НАМАЖЕТЕ С ЖЪЛТЪК И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.

Тутманика на баба Ганка.Благодаря и на снаха и Соня Иванова за споделената рецепта.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице