menu

понеделник, 21 септември 2015 г.

СИРОПИРАНА КОКОСОВА БАНИЦА




ПРОДУКТИ:

300 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА

4 ЯЙЦА
200 ГР.ЗАХАР
250 МЛ.ОЛИО
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 БАКПУЛВЕР /15,5 ГР./
250 ГР.КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ
50 ГР.СТАФИДИ /АЗ НЯМАХ/

ЗА СИРОП:

250 МЛ.ВОДА
250 ГР.ЗАХАР /АЗ НАМАЛИХ КОЛИЧЕСТВОТО И СЛОЖИХ 150 ГР./

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ  С МИКСЕР 4 ЯЙЦА  СЪС ЗАХАР.ДОБАВЕТЕ ПРОДУКТИТЕ В СЛЕДНИЯ РЕД:ОЛИО,КИСЕЛО МЛЯКО,БАКПУЛВЕР.СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЯНЕ РАЗБЪРКВАТЕ.
КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ,НО БЕЗ МИКСЕР КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ И СТАФИДИ.
В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ НАМАЗАН С ОЛИО,СЛАГАМЕ ЕДНА КОРА И Я НАПРЪСКВАМЕ С ОЛИО.ОТ ОСТАНАЛИТЕ КОРИ ПРАВИМ "ПЛИСЕТА" И ГИ РЕДИМ ПО НАЧИНА НА СНИМКИТЕ ПО НА ДОЛУ.СЛЕД ТОВА СЛАГАМЕ М/У ВСЯКО "ПЛИСЕ" ПО 1 С.Л.ОТ ЯЙЧЕНАТА СМЕС.АКО ВИ ОСТАНЕ СМЕС СИПЕТЕ В/У БАНИЦАТА.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА 10 МИН,СЛЕД ТОВА НАМАЛЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА И ПЕЧЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО.
ТОПЛАТА БАНИЦА СЕ ЗАЛИВА С ГОРЕЩИЯ СИРОП.
СЛЕД ЗАВИРАНЕ НА ВОДА И ЗАХАР ВАРИМ ОКОЛО 2 МИН.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















ИЗВОР-http://vrtaljica.blogspot.com.au/2012/03/kokos-baklava-gost-kuhar-darivanje.html

2 коментара:

  1. Super e bani4kata,no kakva e goleminata na tavata...koi nomer e...?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В момента не мога да ви отговоря,защото нямам под ръка от този вид съдове за еднократна употреба.

      Изтриване

Zu-zu погачице