menu

сряда, 16 септември 2015 г.

МЪФИНИ С МАСЛО





ПРОДУКТИ:

 650-670 ГР.БРАШНО
2 ЯЙЦА
100 МЛ.ОЛИО
1 С.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
20 ГР.МАЯ
200 МЛ.ВОДА

ОЩЕ:

МАСЛО
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД С ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ОЛИО,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА И ШУПНАЛАТА МАЯ В ТОПЛА ВОДА,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ 40 МИН.НА ТОПЛО ДА ВТАСВА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 12 РАВНИ ЧАСТИ /ВСЯКА 85 ГР./.ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧВАТЕ НА ТЪНКА КОРА 3 ММ.И ШИРОКА ОКОЛО 20 СМ.НАМАЗВАТЕ ТЕСТОТО С МЕКО МАСЛО.В СРЕДАТА СЛАГАТЕ КУПИЧКА КОЯТО Е С 2-3 СМ.ПО-МАЛКА ОТ ТЕСТО.С ОСТЪР НОЖ ИЗРЯЗВАТЕ ПО ОЧЕРТАНИЕТО НА КУПИЧКАТА.ПОЛУЧЕНИЯ КРЪГ СЛАГАТЕ В МЪФИНИ ФОРМАТА,НО САМО ОТ ГОРЕ.
ОСТАНАЛОТО ПАРЧЕ ТЕСТО ГО СРЯЗВАТЕ И ЗАПОЧВАТЕ ДА НАВИВАТЕ.ПОЛУЧЕНАТА РОЗИЧКА Я СЛАГАТЕ В МЪФИНИ ФОРМАТА КЪДЕТО ВИ Е КРЪГЧЕТО ТЕСТО.ОТ ТЕЖЕСТТА НА РОЗИЧКАТА И КРЪГЧЕТО ТЕСТО И РОЗИЧКАТА ЩЕ СИ ЗАЕМАТ САМИ МЕСТОТО ВЪВ МЪФИНИ ФОРМАТА.ПО СЪЩИЯ НАЧИН НАПРАВЕТЕ И ОСТАНАЛИТЕ.НАМАЖЕТЕ ГИ С РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице