menu
петък, 2 октомври 2015 г.
ШИШ ЧЕВАП В СОС
ПРОДУКТИ ЗА 3 ПОРЦИИ:
500 ГР.СВИНСКИ ВРАТ БЕЗ КОСТ
1 ЧЕРВЕНА МЕСТНАТА ЧУШКА
ГЛАВА ЛУК
6 БР.КЪСИ ШИШЧЕТА
ЗА СОСА:
600 ГР.КАРТОФИ
5 СРЕДНИ МОРКОВА
3 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН
ГЛАВА ЛУК
ЧЕР ПИПЕР
СОЛ
ПИКАНТИНА /ВЕГЕТА/
ДАФИНОВ ЛИСТ
2 Ч.Л ЧЕРВЕН ПИПЕР
1 С.Л.НИШЕСТЕ
1 С.Л.ДОМАТЕНО ПЮРЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
НАРЕЖЕТЕ МЕСО НА КУБЧЕТА,ЛУК НА ЧЕТВЪРТИНИ И ЧУШКА НА СРЕДНИ ПАРЧЕТА.БОДЕТЕ НА КЪСИ ШИШЧЕТА,КАТО РЕДУВАТЕ МЕСО,ЛУК,ЧУШКА.
В ТЕНДЖЕРА НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ЕДРО НАРЯЗАНИ КАРТОФИ,МОРКОВИ НА ЕДРИ ПАРЧЕТА,СИТНО НАРЯЗАНИ СКИЛИДКИ ЧЕСЪН,НА ЕДРО НАРЯЗАНА ГЛАВА ЛУК,ШЕПА СИТНО НАРЯЗАН МАГДАНОЗ.СЛОЖЕТЕ И ПОДПРАВКИ НА ВКУС,ПИКАНТИНА,ЧЕР ПИПЕР,ДАФИНОВ ЛИСТ.ОТ ГОРЕ НАРЕДЕТЕ ШИШЧЕТА ПОСИПЕТЕ СЪС СОЛ И НАЛЕЙТЕ ВОДА ДО НИВОТО НА ШИШЧЕТАТА.ПОХЛУПЕТЕ ТЕНДЖЕРАТА И ВАРЕТЕ 30 МИН.НА СРЕДЕН ОГЪН.ИЗВАДЕТЕ ШИШЧЕТАТА,КЪМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ДОБАВЕТЕ 2 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР И ВАРЕТЕ ОЩЕ 10 МИН.ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ЗАПЕЧЕТЕ ШИШЧЕТАТА НА ГРИЛ ТИГАН И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.КЪМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ДОБАВЕТЕ КАША ОТ НИШЕСТЕ,ВОДА И ДОМАТЕНО ПЮРЕ.ВАРЕТЕ ОЩЕ 5 МИН.И СЕРВИРАЙТЕ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/03/2019 - 0 Comments
28/06/2015 - 3 Comments
30/08/2014 - 1 Comments
Ваня, няма ли мазнина някаква в това ястие?
ОтговорИзтриванеМоже да добавите по ваш вкус.
ИзтриванеМоже да добавите по ваш вкус.
Изтриване