menu

неделя, 18 октомври 2015 г.

КАШКАВАЛКИ





























ПРОДУКТИ:

200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1/2 КУБЧЕ ПРЯСНА МАЯ
1 Ч.Л.ЗАХАР
200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
100 МЛ.ОЛИО
1 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
1 Ч.Л.СОЛ
600 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

1 ЯЙЦЕ
2 С.Л.КИСЕЛО МЛЯКО
2 С.Л.ОЛИО
1 /2 С.Л.БРАШНО

250 ГР.КАШКАВАЛ

50 ГР.МЕКО МАСЛО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,1 Ч.Л.ЗАХАР И 2 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД СЛОЖЕТЕ ТОПЛО КИСЕЛО МЛЯКО,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯЙТЕ БРАШНО СЪС СОЛ И БАКПУЛВЕР ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.БЕЗ ДА ВТАСВА РАЗДЕЛЯТЕ ТЕСТОТО НА ДВЕ ЧАСТИ.ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 0,5 ММ.,НАМАЖЕТЕ С МАСЛО И ПОСИПЕТЕ С НАСТЪРГАН НА ЕДРО КАШКАВАЛ /ОТ КАШКАВАЛА ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ЗА ДВЕ РУЛА И ЗА ПОРЪСВАНЕ ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ/.НАВИВАТЕ ТЕСТОТО НА РУЛО И РАЗРЯЗВАТЕ НА ПАРЧЕТА 3 СМ.РЕДИТЕ ГИ В ТАВА С ХАРТИЯ,КАТО ВСЯКО ПАРЧЕ ЛЕКО ПРИТИСКАТЕ ДА СЕ СПЛЕСКА.БЕЗ ДА ВТАСВАТ ГИ НАМАЗВАТЕ СЪС СМЕС ОТ ЯЙЦЕ,КИСЕЛО МЛЯКО,ОЛИО И БРАШНО.ПОСИПВАТЕ С ОСТАТЪКА ОТ КАШКАВАЛА И ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















11 коментара:

  1. С каква цел се слага бакпулвера?

    ОтговорИзтриване
  2. Току що ги направих, чудни:) благодарим!

    ОтговорИзтриване
  3. Днес ги направих.Изключително пухкави и невероятно вкусни са.Много благодаря за споделената рецепта.

    ОтговорИзтриване
  4. Уникални са, страхотна рецепта !

    ОтговорИзтриване
  5. Може ли да се замени прясната мая със суха мая и в какво количество?

    ОтговорИзтриване
  6. Страшна вкусотия! Току що ги изпекох и почти свършиха. Благодаря за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотна,сполучлива рецепта! Благодаря ,че я споделяте с нас!

    ОтговорИзтриване
  8. Може ли преди изпучането ка кашкавалките във фурна, да се замеразят и след няколко часа на сутринта да се изпекат?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице