menu

четвъртък, 29 октомври 2015 г.

ХЛЯБ С ТИКВА




ПРОДУКТИ:

400 ГР.ТИКВА+70 МЛ.ВОДА
100 МЛ.ОЛИО
2 С.Л.МЕД
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /ЗА 500 ГР.БРАШНО/
2 С.Л.МИКС СЕМЕНА /БЕЛЕНИ СЕМКИ И ТИКВЕНИ СЕМКИ/
500 ГР.БЯЛО БРАШНО
100 ГР.РЪЖЕНО БРАШНО
50 МЛ.ТОПЛА ВОДА

ОЩЕ:

БЕЛЕНИ СЕМКИ И ТИКВЕНИ СЕМКИ

ПРИГОТВЯНЕ:

СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА НАРЯЗАНА НА МНОГО СИТНО ТИКВА /ЗА ДА СЕ СВАРИ БЪРЗО/+70 МЛ.ВОДА.ВАРЕТЕ ДО ОМЕКВАНЕ НА ТИКВАТА.МАЛКОТО КОЛИЧЕСТВО ВОДА ДА НЕ ВИ ПРИТЕСНЯВА,ТИКВАТА СИ ПУСКА ДОСТАТЪЧНО ТЕЧНОСТ.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА СВАРЕНАТА ТИКВА И ПАСИРАЙТЕ.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ ЛЕКО И ДОБАВЕТЕ ОЛИО,МЕД.
В ДРУГ СЪД СМЕСЕТЕ ЗАХАР,СОЛ,СУХА МАЯ,РЪЖЕНО БРАШНО,БЯЛО БРАШНО,И 2 С.Л.СЕМЕНА,РАЗБЪРКАЙТЕ.КЪМ ТАЗИ СМЕС ДОБАВЕТЕ ТИКВЕНАТА СМЕС И С ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯНЕ НА ОЩЕ 50 МЛ.ТОПЛА ВОДА ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО НА ТОПЛО ВЪВ ФУРНАТА ЗА 30 МИН.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО ОФОРМЕТЕ В ЖЕЛАНАТА ОТ ВАС ФОРМА И ОВАЛЯЙТЕ В МИКС СЕМЕНА.СЛОЖЕТЕ ГО В СЪД С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДА ВТАСА И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА С ФОЛИО.ПРЕДИ ДА Е ГОТОВ ХЛЯБА МАХНЕТЕ ФОЛИОТО И ЗАПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.
ПРЕПОРЪЧВАМ НАПРАВАТА НА ХЛЯБА ДА Е ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ.
ГРАМАЖА НА БРАШНОТО ЗАВИСИ ОТ ТИКВАТА.ПРИ НУЖДА ДОБАВЯЙТЕ ОЩЕ БРАШНО ОТ ЕДИН ОТ ДВАТА ВИДА ПО ВАШ ИЗБОР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













2 коментара:

Zu-zu погачице