menu

сряда, 7 октомври 2015 г.

СЛАДКИШ С КОМПОТ




ПРОДУКТИ:

4 ЯЙЦА
150 ГР.ЗАХАР
1 ВАНИЛОВА ЗАХАР
100 ГР.БРАШНО
70 ГР.НИШЕСТЕ
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
100 МЛ.ОЛИО

ЗА КРЕМА:

1 БУРКАН КОМПОТ В СЛУЧАЯ ВИШНИ /700 ГР./
1 ПАКЕТЧЕ ПУДИНГ ВАНИЛИЯ /37 ГР./
3 С.Л.ЗАХАР

ПРИГОТВЯНЕ:

ИЗЦЕДЕТЕ ВИШНИТЕ ОТ ТЕЧНОСТТА НА КОМПОТА.ОСТАВЕТЕ ВИШНИТЕ И ТЕЧНОСТТА НАСТРАНИ.

РАЗДЕЛЕТЕ БЕЛТЪЦИ ОТ ЖЪЛТЪЦИ.
РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИ НА СНЯГ.
ЖЪЛТЪЦИТЕ РАЗБИЙТЕ СЪС ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР.КЪМ ПУХКАВИЯ КРЕМ ДОБАВЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО,ОЛИО И БРАШНО СМЕСЕНО С БАКПУЛВЕР И НИШЕСТЕ.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ РАЗБИТИТЕ БЕЛТЪЦИ И РАЗБЪРКАЙТЕ БЕЗ МИКСЕР.ДОБАВЕТЕ ИЗЦЕДЕНИТЕ ВИШНИ И ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ В СЪД 30-18 НАМАЗАН С МЕКО МАСЛО ИЛИ ОЛИО/АКО ЛЕПИ И С БРАШНО/.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА 30 МИН.ИЛИ ДО СУХА КЛЕЧКА.
10 МИН.ПРЕДИ ДА ИЗВАДИТЕ СЛАДКИША ОТ ФУРНАТА НАПРАВЕТЕ КРЕМА.
ИЗМЕРЕТЕ СИРОПА ОТ КОМПОТА ТРЯБВА ДА Е 450 МЛ.,АКО НЯМАТЕ ТОВА КОЛИЧЕСТВО ДОБАВЕТЕ ВОДА ДО 450 МЛ.ОСТАВЕТЕ 100 МЛ.ОТ ТЕЧНОСТТА В НЕЯ ДОБАВЕТЕ ПУДИНГ И ЗАХАР.СЛЕД ЗАВИРАНЕ НА ОСТАТЪКА СИПЕТЕ И СМЕСТА С ПУДИНГ И ВАРЕТЕ ДО СГЪСТЯВАНЕ /1-2 МИН./МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ И СИПЕТЕ КРЕМА В/У ТОПЛИЯ СЛАДКИШ.ОСТАВЕТЕ ЛЕКО ДА ИЗСТИНЕ.ЧУДЕСЕН Е И ТОПЪЛ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице