menu
!doctype>
събота, 14 ноември 2015 г.
ПОГАЧА СЪС СИРЕНЕ
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
150 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
150 МЛ.ВОДА
1 КУБЧЕ ПРЯСНА МАЯ /42 ГР./
50 МЛ.ОЛИО
1 ЯЙЦЕ
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
650 ГР.БРАШНО
ЗА НАМАЗВАНЕ:
70 ГР.МАСЛО+70 МЛ.ОЛИО
ПЛЪНКА:
250 ГР.СИРЕНЕ+1 БЕЛТЪК
ОЩЕ:
1 ЖЪЛТЪК+2 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
СУСАМ ЗА ПОРЪСВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И МАЛКО БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД ДОБАВЕТЕ ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,ЯЙЦЕ,ОЛИО,ШУПНАЛА МАЯ И С ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯНЕ НА БРАШНО СМЕСЕНО СЪС СОЛ ЗАМЕСВАТЕ МЕКО ТЕСТО.БЕЗ ДА ВТАСВА ТЕСТОТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 3 ЧАСТИ /ЕДНА-450 ГР.,ВТОРА-350 ГР.,ТРЕТА-250 ГР/.ОСТАВЕТЕ ТОПЧЕТАТА ТЕСТО ЗА 10 МИН.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ РАЗТОПЕТЕ МАСЛО И КЪМ НЕГО ДОБАВЕТЕ ОЛИО.
НАТРОШЕТЕ СИРЕНЕ И КЪМ НЕГО ДОБАВЕТЕ ЛЕКО РАЗБИТ БЕЛТЪК.
НАЙ-ГОЛЯМОТО ТОПЧЕ ТЕСТО /450 ГР./РАЗТОЧВАТЕ НА КРЪГЛА,ТЪНКА КОРА ГОЛЯМА КОЛКОТО ЛИСТ ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ.ПРЕХВЪРЛЕТЕ Я В/У ХАРТИЯТА И Я НАМАЖЕТЕ С МАСЛЕНАТА СМЕС.РАЗТОЧВАТЕ И ВТОРА КОРА ОТ ТЕСТОТО 350 ГР.ТЯ ТРЯБВА ДА Е С 2-3 ПРЪСТА ПО-МАЛКА ОТ ПЪРВАТА.СЛОЖЕТЕ Я В/У ГОЛЯМАТА КОРА.НАМАЖЕТЕ И НЕЯ С МАСЛЕНАТА СМЕС.РАЗТОЧВАТЕ И ПОСЛЕДНОТО ТЕСТО ПАК ПО-МАЛКО ОТ ВТОРОТО.И НЕГО НАМАЖЕТЕ С МАСЛЕНА СМЕС.РАЗРЕЖЕТЕ НА 8,КАТО ЗА КИФЛИЧКИ ,НО НЕ ДО СРЕДАТА.ЗА ОГРАНИЧЕНИЕ СЛОЖЕТЕ В СРЕДАТА ЕДНА МАЛКА ЧАШКА ОТ РАКИЯ.НА ВСЯКО ПАРЧЕ СЛОЖЕТЕ СИРЕНЕ С БЕЛТЪК.ЗАПОЧВАТЕ ДА НАВИВАТЕ КИФЛИЧКИ,КАТО ЗАПОЧВАТЕ ОТ СРЕДАТА.И ТАКА ДО КРАЯ.ПРЕХВЪРЛЕТЕ ПОГАЧАТА ЗАЕДНО С ХАРТИЯ В ТАВА 30 СМ.БЕЗ ДА ВТАСВА НАМАЗВАТЕ С РАЗБИТ ЖЪЛТЪК С ПРЯСНО МЛЯКО. ОСТАНАЛАТА МАСЛЕНА СМЕС СИПВАТЕ РАВНОМЕРНО ПО ПОГАЧАТА.СЛОЖЕТЕ ТАВАТА В НЕ ЗАГРЯНА ФУРНА И ВКЛЮЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.ПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗВОР КУЛИНАРИКА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
You have beautiful recipes, thank you for sharing with us. God bless you & your heart!
ОтговорИзтриванеМоже ли тестото да се ползва на другия ден тоест занесох го тази вечер а утре сутрин да да го изпеча
ОтговорИзтриванеОтскоро съм член на групата и съм ви много благодарна за всички тези хубави рецепти! И най-вече за снимките, които акомпанират всяка рецепта. Сполучливи,винаги много вкусни, не съм повторила досега рецепта... Толкова много идеи! Дават желание да опитваш всеки път нещо ново. Благодаря от сърце!
ОтговорИзтриване