menu

понеделник, 23 ноември 2015 г.

ПИТКИ С ЛУК





























ПРОДУКТИ:

500 ГР.БРАШНО
1 ЯЙЦЕ
250 МЛ.ТОПЛА ВОДА
25 ГР.ПРЯСНА МАЯ
3 С.Л.ОЛИО
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ

ОЩЕ:

3-4 С.Л.ОЛИО
4 ГОЛЕМИ ГЛАВИ ЛУК
1 Ч.Л.СОЛ

1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

ОБЕЛЕН И ИЗМИТ ЛУК НАРЯЗВАМЕ НА ПОЛУМЕСЕЦИ.ЗАПЪРЖВАМЕ ДО ЗЛАТИСТО НА БАВЕН ОГЪН С 3-4 С.Л.ОЛИО И 1 Ч.Л.СОЛ.ОСТАВЕТЕ ДА СЕ ОХЛАДИ.
В ТОПЛА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯ СЪС ЗАХАР И 2 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.РАЗБИЙТЕ ЛЕКО 1 ЯЙЦЕ СЪС СОЛ.ДОБАВЕТЕ КЪМ НЕГО ОЛИО,ПОЛОВИНАТА ОТ ИЗПЪРЖЕНИЯ ЛУК,ШУПНАЛАТА МАЯ.ДОБАВЯЙТЕ ПОСТЕПЕННО БРАШНО ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО НА ТОПЛО ВЪВ ФУРНАТА ЗА ОКОЛО 30 МИН.ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА ТОПЧЕТА  ПО 120 ГР.РЕДЕТЕ ГИ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ.С ВЪРХА НА ПРЪСТИТЕ НАТИСКАТЕ ТОПЧЕТАТА ДА СЕ РАЗШИРЯТ.ВСЯКА ПИТКА НАМАЗВАТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И СЛАГАТЕ ПО-МАЛКО ОТ ПЪРЖЕНИЯ ЛУК.ВЕДНАГА ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице