menu

вторник, 17 ноември 2015 г.

МЪРЗЕЛИВИ САРМИ С ПРЯСНО ЗЕЛЕ





ПРОДУКТИ:

ЕДНА МАЛКА ЗЕЛКА

1 ГЛАВА ЛУК
250 ГР.КАЙМА
100 ГР.ОРИЗ
СОЛ
ВЕГЕТА
ЧЕР ПИПЕР
ЧЕРВЕН ПИПЕР

100 МЛ.ОЛИО
1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН
ЕДИН ГОЛЯМ ДОМАТ /ИЛИ ДОМАТЕН СОК/
ЧЕРВЕН ПИПЕР

ПРИГОТВЯНЕ:

НАРЕЖЕТЕ ЗЕЛКАТА НА ЕДРО И Я СТРИЙТЕ СЪС СОЛ.
ЗАПЪРЖЕТЕ ЛУК.ДОБАВЕТЕ КАЙМА И НЕЯ ЗАПЪРЖЕТЕ.ДОБАВЕТЕ ОРИЗ,СОЛ,ЧЕР ПИПЕР,ВЕГЕТА,ЧУБРИЦА И 1 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.
В СЪД С ОЛИО ЗАПЪРЖЕТЕ СИТНО НАРЯЗАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН.ДОБАВЕТЕ СИТНО НАРЯЗАН ДОМАТ И ЧЕРВЕН ПИПЕР.ЗАПЪРЖЕТЕ ЗА СЕКУНДИ И МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.
В ГОЛЯМА ТЕНДЖЕРА РЕДЕТЕ:РЕД СТРИТО ЗЕЛЕ,НЯКОЛКО ЛЪЖИЦИ ОТ СМЕСТА С КАЙМА И НЯКОЛКО ЛЪЖИЦИ ОТ ЗАПРЪЖКАТА С ДОМАТИ.ТАКА ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ.СИПВАТЕ ТОПЛА ВОДА ЕДИН ПРЪСТ ПОД ПРОДУКТИТЕ.СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА ДА ВРИ 1 ЧАС,КАТО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ РАЗБЪРКВАТЕ.
АКО ВИ ОСТАНЕ ДОСТА СОС А ПРОДУКТИТЕ СА СВАРЕНИ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ БРАШНО С ВОДА И ДА ГО ДОБАВИТЕ,НО ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ПРИ ОХЛАЖДАНЕ ОРИЗА ПОПИВА ОЩЕ ВОДА И ЩЕ СТАНЕ ДОСТА СУХО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/










Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице