menu

неделя, 17 януари 2016 г.

СЛАДКИШ С МАК И КОКОС




ПРОДУКТИ:

125 ГР.МЕКО МАСЛО
300 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
4 ЯЙЦА

250 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА

260 ГР.БРАШНО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
НА ВЪРХА НА НОЖА СОДА БИКАРБОНАТ
КОРАТА НА 1 ЛИМОН

10 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
5 С.Л.ОЛИО

100 ГР.КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ
100 ГР.СМЛЯНО МАКОВО СЕМЕ

ОЩЕ:

МАРМАЛАД

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ МЕКО МАСЛО СЪС ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР.ДОБАВЯЙТЕ ЕДНО ПО ЕДНО ЯЙЦАТА,КАТО СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЕНО ЯЙЦЕ РАЗБИВАТЕ.

СЪЕДИНЕТЕ В СЪД ПРЕСЯТО БРАШНО,СОДА,БАКПУЛВЕР И ЛИМОНОВА КОРА.

В ДРУГ СЪД СЪЕДИНЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО И ОЛИО.

В ТРЕТИ СЪД САМО ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА.

КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ОТ ЯЙЦА,МАСЛО И ЗАХАР ДОБАВЯТЕ ПОСТЕПЕННО И ПО-МАЛКО ОТ СМЕСЕНОТО БРАШНО,ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА И ОЛИО С ПРЯСНО МЛЯКО.РАЗБИВАТЕ ПОСТОЯННО С МИКСЕР НА НИСКА СКОРОСТ.
ПРИМЕРНО 2 С.Л.БРАШНО,2 С.Л.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,2 С.Л ОТ МЛЯКОТО С ОЛИО И ТАКА ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ.
ПОЛУЧЕНАТА СМЕС РАЗДЕЛЕТЕ НА ДВЕ.КЪМ ЕДНАТА ДОБАВЕТЕ КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ,КЪМ ДРУГАТА СМЛЯН МАК.РАЗБЪРКАЙТЕ БЕЗ МИКСЕР.
СИПВАТЕ ОТ ДВЕТЕ СМЕСИ,КАТО СЛАДКИШ "ЗЕБРА" В СЪД 26 СМ.НА ДЪНОТО С ХАРТИЯ И НАМАЗАНИ СТЕНИ С МАСЛО.СИПВАТЕ С ЧИРПАК /НЕ ПЪЛЕН,ОКОЛО 5-6 С.Л.ВЪТРЕ/,КАТО ЗАПОЧВАТЕ ОТ СРЕДАТА И РЕДУВАТЕ ОТ ДВЕТЕ СМЕСИ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ.
ГОРЕЩИЯ СЛАДКИШ ВЕДНАГА ОБРЪЩАТЕ В/У ПОДНОС И НАМАЗВАТЕ ОБИЛНО С МАРМАЛАД ПО ВАШ ИЗБОР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com





















 ИЗВОР КУЛИНАРИКА

2 коментара:

Zu-zu погачице