menu

сряда, 27 януари 2016 г.

НАЙ-ВКУСНАТА ОРЕО ТОРТА

 



ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

75 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ
80 ГР.МАСЛО
165 ГР.ЗАХАР
2 ЯЙЦА
60 ГР.БРАШНО
20 ГР.КАКАО

ЗА КРЕМА:

250 ГР.МАСКАРПОНЕ
375 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
200 ГР.ЗАХАР
200 ГР.ОРЕО БИСКВИТИ
300 ГР.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
10 ГР.ЖЕЛАТИН
50 МЛ.ХЛАДНА ВОДА

ЗА ДЕКОРАЦИЯ:

СМЛЕНИ ОРЕО БИСКВИТИ БЕЗ КРЕМ ИЛИ КАКАО
250 ГР.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
8 БР.ОРЕО БИСКВИТИ

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗТОПЕТЕ НА БАВЕН ОГЪН СИТНО НАРЯЗАН ШОКОЛАД И МАСЛО.ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ.
РАЗБИЙТЕ ДО ПОБЕЛЯВАНЕ ЯЙЦА СЪС ЗАХАР.КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ БРАШНО И КАКАО.РАЗБЪРКАЙТЕ БЕЗ МИКСЕР.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ И РАЗТОПЕНОТО МАСЛО С ШОКОЛАД.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 20 СМ.,С ХАРИЯ НА ДЪНОТО.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 20 МИН.ИЗВАДЕТЕ БЛАТА И ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.
В ЧИСТА КЕСИЯ СЛОЖЕТЕ БИСКВИТИТЕ ОРЕО,И ГИ НАЧУПЕТЕ С ЧУК ЗА ПЪРЖОЛИ НА ПО-ЕДРИ ПАРЧЕТА.
В СЪД СМЕСЕТЕ ЖЕЛАТИН С 50 МЛ.ХЛАДНА ВОДА.ОСТАВЕТЕ 10 МИН.
В ДРУГ СЪД СМЕСЕТЕ МАСКАРПОНЕ,ЗАХАР И КИСЕЛО МЛЯКО,И РАЗБЪРКАЙТЕ С МИКСЕР ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ПУХКАВ КРЕМ.РАЗБИЙТЕ СМЕТАНА И Я ДОБАВЕТЕ КЪМ КРЕМА С МАСКАРПОНЕ.СЛОЖЕТЕ ЖЕЛАТИНА НА КОТЛОНА САМО КОЛКОТО ДА СЕ РАЗТОПИ.ВЗЕМЕТЕ 1 С.Л.ОТ ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ И Я ДОБАВЕТЕ КЪМ РАЗТОПЕНИЯ ЖЕЛАТИНА.РАЗБЪРКАЙТЕ И ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО СИПЕТЕ В КРЕМА.ДОБАВЕТЕ И НАТРОШЕНИТЕ БИСКВИТИ.
В ПОДНОС СЛОЖЕТЕ ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ.ОКОЛО НЕГО СЛОЖЕТЕ РИНГА ОТ ФОРМАТА.СИПЕТЕ КРЕМА И РАВНОМЕРНО РАЗПРЕДЕЛЕТЕ В/У БЛАТА.ОСТАВЕТЕ ТОРТАТА ПОНЕ 3 ЧАСА В ХЛАДИЛНИК.ПОСИПЕТЕ СЪС СМЛЕНИ БИСКВИТИ ИЛИ КАКАО.ОТСТРАНЕТЕ ВНИМАТЕЛНО РИНГА,КАТО ПЪРВО С НОЖА ВНИМАТЕЛНО МИНЕТЕ С НЕГО М/У РИНГА И ТОРТАТА.РАЗБИЙТЕ СМЕТАНА И ШПРИЦОВАЙТЕ РОЗИЧКИ.В/У ВСЯКА СЛОЖЕТЕ 1/2 БИСКВИТА ОРЕО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com





































2 коментара:

  1. Здравейте Ваня. Вчера направих тази торта за рожденият ден на синът ми, всички много я харесаха но аз лично не съм доволна от резултата...
    Блата беше много твърд и по средата изглеждаше един такъв "тегъв"... според вас каква ми е грешката...пише да се пече 20мин но да ви призная аз го пеках може би 40мин защото беше суров или по скоро течен...
    Кремът ми се получи, мисля че е беше стегнал достатъчно желатина или беше малко за това количество крем... ще се радвам да ми дадене някои препоръки. Лек ден

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При мен блата се получи много добре. В моите рецепти точността на мерките са на първо място. Мисля,че това е проблема, в не добре измерените продукти.

      Изтриване

Zu-zu погачице