menu

понеделник, 4 януари 2016 г.

ДЕСЕРТ СТРАЧАТЕЛА




ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

8 БЕЛТЪКА
130 ГР.ЗАХАР
130 ГР.БРАШНО

100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМ-ПАРФЕ:

8 ЖЪЛТЪКА
100 ГР.ЗАХАР
500 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
2 ПАКЕТЧЕТА ЖЕЛАТИН /ВСЯКО 9 ГР./
8 С.Л.ВОДА
500 МЛ.ПОДСЛАДЕНА СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
150 ГР.МЛЕЧЕН ШОКОЛАД

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИ НА СНЯГ.ДОБАВЯЙТЕ ПО-МАЛКО ЗАХАР И ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА РАЗБИВАТЕ ДО РАЗТОПЯВАНЕ НА ЗАХАРТА.ДОБАВЕТЕ ПРЕСЯТО БРАШНО БЕЗ МИКСЕР.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ В СЪД 23-32 СМ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА 12-15 МИН.ИЗВАДЕТЕ ОТ ФУРНАТА И ВЕДНАГА СИРОПИРАЙТЕ БЛАТА СЪС 100 МЛ.ВРЯЩО МЛЯКО.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА.
РАЗТВОРЕТЕ ЖЕЛАТИНА С 8 С.Л.ВОДА.ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ.
РАЗБИЙТЕ ДО ПОБЕЛЯВАНЕ ЖЪЛТЪЦИ СЪС ЗАХАР.В ТАЗИ СМЕС СИПЕТЕ 500 МЛ.ВРЯЩО ПРЯСНО МЛЯКО.РАЗБЪРКАЙТЕ И ВЪРНЕТЕ СМЕСТА НА КОТЛОНА САМО ДО ЗАВИРАНЕ!МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ ЖЕЛАТИНА.РАЗБЪРКАЙТЕ И ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА.
РАЗБИЙТЕ СМЕТАНА.ДОБАВЕТЕ КЪМ НЕЯ ОХЛАДЕНИЯ ЯЙЧЕН КРЕМ И ШОКОЛАД НА ПАРЧЕНЦА.РАЗБЪРКАЙТЕ.СИПЕТЕ ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ В/У БЛАТА.ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ДА СЕ СТЕГНЕ.НАРЕЖЕТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА И ДЕКОРИРАЙТЕ ПО ВАШ ВКУС.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


























 










 
ИЗВОР КУЛИНАРИКА

19 коментара:

  1. Изглежда невероятно.За кой ли път ти се възхищавам.Браво момиче :)

    ОтговорИзтриване
  2. Красиво и много апетитно! Фенка съм ти, Ваня за това, че рецептите ти са хем нетрудни за изпълнение, хем ефектни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ви харесват.И аз съм на принципа бързо и лесно.

      Изтриване
  3. Десерта изглежда толкова съблазнителен !Обожавам сладолед "Страчатела " и виждайки сладкиша , се влюбих и в него.По всичко личи , че е превъзходен . Трябва да се направи . Поздравления , Ваня !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ние вкъщи сме любители на сладолед Страчатела.Благодаря.

      Изтриване
  4. Направих го,лек,приятен на вкус,но като че ли сметаната е в повече и нещо му липсва, това споделиха тези, които го опитаха

    ОтговорИзтриване
  5. В къщи обожаваме сладолед Страчатела,и затова още като видях рецептата,без колебание направих сладкиша, само че във форма на торта.Невероятна е.Стана любима на всички участници дома.Много благодаря за добре описаната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесно! Непременно ще го направя! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Направих я за рождения си ден и обратно овациите. Тъй като не сме големи любители на сметаната, замених използвах една малка кутийка от нея и една кутийка маскарпоне!Днес я правя пак за подарък!
    Благодаря, Ваня, за прекрасната рецепта!
    Мария Денева

    ОтговорИзтриване
  8. Защо не мога да копирам рецепта ? Няма да наруша авторските ви права . Копираом за себе си. Всички нормални сайтове допускат копиране. Който е злонамерен ще успее въпреки всичко.Не затруднявайте феновете си.

    ОтговорИзтриване
  9. Крема е хубав но блата е като гъба

    ОтговорИзтриване
  10. Мога ли да използвам агар-агар вместо желатин и в какво съотношение. Имам го наличен вместо желатина. Благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
  11. Обикновено нямам проблеми с Вашите рецепти...С тази обаче...Кремът се оказа не достатъчно плътен, и блатът изплува отгоре, или така трябва, и после се обръща? В чуденка съм, и се надявам на отговор...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Абсолютно не възможно е и не знам, какво сте направили, за да получите този резултат. Рецептата е много точна.

      Изтриване
  12. Много благодаря за бързия отговор. По принцип винаги спазвам точно рецептите, особено вашите, защото знам, че са ТОП! Както и да е, вече хапвам, и е много вкусен...вярно, блатът е отгоре, ама какво пък, това да е проблема 😉😍😘. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте, смятам да направя тортата в кръгла форма с диаметър 24 см. Трябва ли да се промени количеството на продуктите? Благодаря 🌷

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице