menu

събота, 9 януари 2016 г.

СРЪБСКА ПАСТАРМЛИЯ




ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

250 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СУХА МАЯ
1 Ч.Л.СОЛ
50 МЛ.ЗЕХТИН /ОЛИО/
450-480 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

250 ГР.СВИНСКО МЕСО
1 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР
ЧЕР ПИПЕР
ВЕГЕТА
СОЛ
СУХ МАГДАНОЗ
ЧУБРИЦА
2 ПЕЧЕНИ И ОБЕЛЕНИ ЧУШКИ

МАСЛО
2 ЯЙЦА

ПРИГОТВЯНЕ:

В 100 МЛ.ОТ ТОПЛАТА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ СУХА МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.ОТ БРАШНОТО.
В ОСТАНАЛАТА ТОПЛА ВОДА ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЗЕХТИН,ШУПНАЛАТА МАЯ И ПОСТЕПЕННО БРАШНО ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.РАЗДЕЛЕТЕ ВЕДНАГА ТЕСТОТО НА ДВЕ РАВНИ ЧАСТИ.ОФОРМЕТЕ ТОПЧЕТА И ГИ СЛОЖЕТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ГИ ПОКРИТИ 30 МИН В ТОПЛА ФУРНА.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАРЕЖЕТЕ СВИНСКО МЕСО НА ТЪНКИ ИВИЦИ ИЛИ СИТНИ ПАРЧЕТА,ЧУШКИ.ДОБАВЕТЕ ВЕГЕТА,ЧЕРВЕН ПИПЕР,ЧЕР ПИПЕР,МАГДАНОЗ,ЧУБРИЦА И РАЗБЪРКАЙТЕ.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 200 ГРАДУСА.
БЕЗ ДА ПРЕМЕСТВАТЕ ТЕСТОТО,ПРИТИСКАТЕ С ВЪРХА НА ПРЪСТИТЕ,КАТО ЕДНОВРЕМЕННО РАЗШИРЯВАТЕ И ОФОРМЯТЕ ИВИЦА ПО-КРАЯ.В/У ТЕСТОТО НАНАСЯТЕ ПЛЪНКАТА С МЕСО,КАТО ПРИТИСКАТЕ ДА СЕ ЗАЛЕПИ ЗА ТЕСТО.НАРЕЖЕТЕ ПО-КРАЯ ПАРЧЕНЦА МАСЛО.ВЕДНАГА ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА ДО ЗЛАТИСТО.ИЗВАДЕТЕ ОТ ФУРНАТА И ЗАЛЕЙТЕ С РАЗБИТИ ЯЙЦА.ВЪРНЕТЕ ВЪВ ФУРНАТА ДО ЗАПИЧАНЕ НА ЯЙЦАТА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















ИЗВОР КУЛИНАРИКА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице