menu

вторник, 16 февруари 2016 г.

Бърз десерт с бишкоти.





Продукти:

1 л.прясно мляко
3 пакетчета пудинг ванилия /всяко 40 гр./
11 с.л.захар /или на вкус/

150 гр.масло

2 пакетчета ванилова захар
2 с.л.нес кафе+3 с.л.вода
100 гр.разтопен черен шоколад /или шоколад за готвене/

200 гр.бишкоти
100 мл.прясно мляко

Приготвяне:

В съд на котлона сложете 800 мл.от прясното мляко. Оставете да заври.
В останалите 200 мл.прясно мляко добавете пудинг и захар. След завиране на млякото добавете разтворения пудинг и захар,варете крема само до завиране! Махнете от котлона и добавете масло. Разбъркайте да се разтопи. Веднага разделете крема на три равни части.
В първата добавете  две пакетчета ванилова захар. Разбъркайте.
Във втората разтворено нес кафе  с три супени лъжици вода. Разбъркайте.
В третата добавете разтопен шоколад. Разбъркайте.
Веднага редете десерта. Не трябва  да изстиват.
В правоъгълна форма за торта /може и да използвате формите за хляб обложена със стреч фолио/,редете бишкоти,като първо ги топите за секунда в прясно мляко. Сипете цялото количество ванилов крем. Втори ред бишкоти и върху тях крема с нес кафе. Трети ред с бишкоти и върху тях крема с шоколад. Оставете десерта да се стегне в хладилник. Декорирайте.
Аз съм използвала запечени филирани бадеми.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com



















Авторска рецепта.

1 коментар:

  1. бишкотите ги топя в силно шварц кафе със БЕЙЛИЗ . Имат невероятен вкус и аромат.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице