menu

сряда, 17 февруари 2016 г.

Телешка супа с хлебни пръчици




Продукти за супата:

2 големи глави лук
1 голям морков
500 гр.телешко месо
50 мл.олио
3 с.л.брашно
1.500 вода
сол
чер пипер
вегета
3 бр.дафинов лист
200 мл.прясно мляко
пресен магданоз

Приготвяне:

Нарежете лук на ситно. Настържете морков на едрото на рендето. Запържете морков и лук с 50 мл.олио,1 ч.л.сол на бавен огън за около 5 мин.
Докато пържите измивате ситно нарязано /накълцано/телешко месо с вряща вода. Тази процедура се извършва с цел да излезе кръвта от месото,за да стане супата светла. Може и под течаща много гореща вода,но може и предварително да си заварите 2 л.вода на котлона.
Добавете месото към  запържените зеленчуци.След 5 мин.добавете и чер пипер,вегета,дафинов лист и налейте 500 мл.топла вода /500мл.от цялото количество вода./.Варете на бавен огън 40 мин. След това добавете 3 с.л.брашно и бъркайте с бъркалка около 1 мин. Доливате постепенно и останалата топла вода,като непрекъснато разбърквате. Пробвайте на вкус,ако има нужда добавете още сол или вегета. Варете супата до готовност на месото,като от време на време разбърквате. Готовата супа махнете от котлона от котлона и добавете 200 мл.хладно прясно мляко. Разбъркайте и посипете със ситно нарязан,пресен магданоз.

Продукти за хлебни пръчици:

280 мл.топла вода
1 ч.л.захар
50 мл.олио
1 пакетче суха мая
400 гр.брашно /не повече/
1 ч.л.сол

Приготвяне:

В топла вода добавете захар,суха мая,олио и разбъркайте. Без да шупва маята добавете смесено брашно със сол. Замесете меко,лепящо тесто. Оставете тестото на топло за 20 мин.
Извадете тестото на плот поръсен с брашно. Без да го примесвате делите на равни части от 70 гр. Оформяте дълги и тънки фитили. Овалвайте всяко в брашно или царевично брашно за хрупкава коричка. Редите ги в тава с хартия. Оставете ги 10 мин да си починат и печете в загряна фурна на 200 градуса.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com



































Авторски рецепти.

2 коментара:

  1. Туку що я направих за обяд,получи се страхотна чорбичка! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Супер много добре изглежда полезни рецепти благодаря за идеите

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице