menu

четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Сусамени бисквитки за кафе и чай.




























Продукти:

180-200 гр.брашно
1/2 ч.л.бакпулвер
щипка сол
125 гр.меко масло
75 гр.захар
1 яйце
1 пакетче ванилова захар
кората на 1 портокал

още:

80 гр.сусам

Приготвяне:

В сух тиган сложете сусам и печете до кафеникаво. Оставете сусама да изстива.
Разбийте с миксер меко масло,захар,яйце,ванилова захар,кората на лимон. Постепенно добавете смесено брашно с бакпулвер и щипка сол.замесете меко тесто. Оставете тестото 2 часа в хладилник. От охладеното тесто правете топчета и всяко овалвайте в препечен сусам.Редете в тава с хартия.Печете на 200 градуса около 8 мин. След охлаждане декорирайте с разтопен течен шоколад.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице