menu

сряда, 17 февруари 2016 г.

Сочен сладкиш с тиква




Продукти:

200 гр.настъргана тиква на едрото на рендето
250 гр.захар
100 мл.олио
1 яйце
200 мл.прясно мляко
150 мл.пшеничен грис
50 гр.смлени орехи
1 ч.л.канела /аз не сложих/
3 с.л.брашно
1 пакетче бакпулвер

Продукти за глазура:

100 мл.прясно мляко
100 гр.шоколад за готвене
4 с.л.захар
50 гр.масло

Приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса.
Разбийте яйце с олио. Добавете продуктите в следния ред,като след всяко добавяне разбивате:мляко,захар,тиква,орехи,грис,канела и смесено брашно с бакпулвер. Получената смес сипете в съд 20-30 см.,намазан олио и посипан с брашно. Печете в загряна фурна до готовност. Докато се пече сладкиша направете сместа за заливане.
В съд на котлона смесете ситно нарязан шоколад,масло,захар,прясно мляко. Варете до разтопяване на продуктите.
Горещия сладкиш залейте с горещата глазура. Охладете и сервирайте.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържте с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com

















Извор-http://moje-grne.com

2 коментара:

  1. Много вкусен сладкиш се получи. Ако се замени тиквата с морков примерно дали би се получило така вкусно? И на фурна с вентилатор как се пече?

    ОтговорИзтриване
  2. МНОГО ВКУСЕН
    Дори не се усеща тиквата а дали ще се получи и с дюли?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице