menu

четвъртък, 31 март 2016 г.

Сочен, орехов сладкиш.





Продукти:

5 яйца
100 гр.захар
200 гр. орехи
4 с.л. галета
сока и кората на 1 лимон
1/2 ч.л. канела

За сиропа:

100 мл. вода
100 гр. мед

Приготвяне:

Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците на сняг. Разбийте и жълтъците със захар до побеляване и разтопяване на захарта. Добавете орехи, галета, сока и кората на 1 лимон, канела и разбъркайте. Към получената смес добавете разбитите белтъци а сняг и разбъркайте без миксер. Получената смес сипете в съд 17-27 см., намазан с масло и посипан с брашно. Печете на 130 градуса с вентилатор, около 1 час. Готовия сладкиш залейте със смес от вода и мед.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















извор-Кулинарика

2 коментара:

Zu-zu погачице