menu

четвъртък, 9 юни 2016 г.

Пастички с мак





Продукти:

12 белтъка
210 гр. захар
3 с.л. брашно пълни с връх
1 пакетче бакпулвер
200 гр. смлян мак

Продукти за крем:

12 жълтъка
180 гр. захар
7 с.л. нишесте
2 пакетчета ванилова захар
750 мл. прясно мляко

200 гр. масло на стайна температура

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса.
От изброените продукти направете 3 блата по следния начин:
Разбийте 4 белтъка  на сняг. Постепенно добавете 70 гр. захар и продължете да разбивате до получаване на пухкав крем. В съд смесете 1 с.л. брашно пълна с връх, 1/3 от бакпулвера, 65 гр.
смлян мак и разбъркайте. Получената суха смес добавете в разбитите белтъци и разбъркайте без миксер. Получената смес сипете в тава 20-35 см. с хартия на дъното. Печете в загряна фурна 10-12 мин., или докато не получи лек, розов цвят. Топлия блат веднага извадете от тавата и оставете да изстива. По същия начин направете още два блата с останалите продукти и същите мерки, като за първия.

Докато печете блат по блат направете крема.
Сложете на котлона 600 мл. от прясното мляко.
Смесете 12 жълтъка със захар, нишесте, ванилова захар и 150 мл. прясно мляко. Разбъркайте и получената смес сипете във врящото мляко на тънка струйка. С непрекъснато разбъркване варете крема до сгъстяване, или около 5 мин. Оставете крема напълно да се охлади покрит със стреч фолио, директно върху него. Към охладения крем добавете 200 гр. меко масло и разбийте с миксер до получаване на пухкав крем.

В поднос сложете първи блат. Върху него сложете 1/3 от крема и хубаво го размажете. Сложете и втория блат. Взимате точилката и леко минавате по блата за да се залепи равномерно по крема. Сега добавете 2/3 от крема, третия блат и отново с точилката. Идва ред на останали крем. По желание може да декорирате, но сам по себе си десерта е много ефектен и няма нужда. Оставете в хладилник да се стегне. Режете на желаните от Вас парчета и сервирайте.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




























извор-http://www.coolinarika.com/

5 коментара:

  1. Хрус, хрус - страхотн вкус!

    ОтговорИзтриване
  2. Е,кок от три блана-станаха шест пласта!?

    ОтговорИзтриване
  3. Готовия сладкиш разрязах на две и сложих едната част върху другата, за да го събера в подноса с капак за хладилника. Затова!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице