menu

събота, 20 август 2016 г.

Погача на възелчета




Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"


Продукти:

около 950 гр. брашно
2 яйца
400 мл. прясно мляко
4 с.л. кисело мляко
4 с.л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. ракия
1 кубче прясна мая- 42 гр.

Още:

50 гр. меко масло
1 яйце за намазване

Приготвяне:

В половината от топлото прясно мляко добавете мая, захар и брашно. Оставете да шупне.
В другата половина от прясното мляко добавете яйца,олио, кисело мляко, ракия.
В пресято брашно добавете сол, шупналата мая, и сместа от прясно мляко. Замесете меко тесто. Оставете 30 мин. да втаса.
Втасалото тесто разделете на 4 равни части. Всяка разточвате на правоъгълна кора. Редите ги една върху друга, като между всяка мажете с меко масло, само на последната четвърта не мажете. Така нареденото тесто разрязвате на 7 части. Всяка част усуквате, като едновременно и разтягате леко. Завързвате на възел и редите в тава 28 см., с хартия. Оставете погачата да втаса, намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















2 коментара:

  1. Направих тази питка за Коледа! Стана прекрасна, невероятна!А и всички останали рецепти, които съм правила от сайта винаги се получават супер!!! Благодаря Ви, Ваня, за добрите идеи и точните рецепти! Пожелавам Ви все така вкусно вдъхновение и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Купих книгата и имам въпрос. Колко време се пече? Видях подготовката и градусите, но не мога да се ориентирам, това на венталтор или реотани е и колко приблизително време отнема, преди да започна да проверявам?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице