menu

понеделник, 29 август 2016 г.

Бъркана торта от старият тефтер





Продукти за блата:

4 яйца
200 гр. захар
400 гр. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче бакпулвер
100 мл. олио
600 гр. брашно

Продукти за крем:

2 яйца
2 с.л. брашно
400 мл. прясно мляко
80 гр. захар
лимонова есенция

Още:

Смлени орехи

Приготвяне:

Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете кисело мляко, в което сте шупнали сода бикарбонат, олио и смесено брашно с бакпулвер. След всяко добавяне разбърквайте. Получената смес сипете в тава 30 см., намазана с олио и посипана с брашно. Печете на 200 градуса, до готовност. Готовият блат оставете да се охлади, така в тавата.
Сложете половината от прясното мляко на котлона. В останалото добавете, яйца, захар, брашно и лимонова есенция. Разбъркайте и получената смес сипвайте във врящото, прясно мляко на тънка струйка. Варете крема до сгъстяване.
С горещият крем се залива охладеният блат, така както е в тавата. Поръсва се обилно със смлени орехи.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















1 коментар:

  1. Ваня ,привет!Брашното наистина ли е 600гр?Тестото ми стана ужасно гъсто и в крайна сметка отиде в кофата.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице