menu

вторник, 21 февруари 2017 г.

Дунапрен кекс






Продукти:

3 яйца
150 гр. кисело мляко
150 мл. олио
250 гр. захар
1 пакетче ванилова захар /кората на лимон или портокал/
175 гр. брашно
75 гр. натурално нишесте /пшенично или царевично/
8 гр. бакпулвер

Още:

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса.
Разделете белтъци от жълтъци.
Разбийте белтъците на сняг. Оставете настрани.
Смесете жълтъци, кисело мляко ,олио, захар и ванилова захар. Разбивайте с миксер 5 мин. Добавете смесено брашно с нишесте и бакпулвер. разбъркайте с миксер до съединяване на продуктите. Към получената смес добавете разбитите белтъци и разбъркайте без миксер.
Получената смес сипете във форма за кекс, намазана с олио и посипана с брашно. Печете около 45 мин., или до готовност. Охладете кекса и извадете от формата. Поръсете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















1 коментар:

Zu-zu погачице