menu

събота, 4 март 2017 г.

Торта с ябълки и бисквити





Продукти:

600 мл. вода
2 пакетчета ванилова захар
300 гр. захар
сок от половин лимон
1 кг. настъргани на едро ябълки
1/2 ч.л. канела по желание

2 пакетчета ванилов пудинг /всяко 37 гр./ + 100 мл. вода

250 гр. бисквити " Петит "

още:

500 гр. подсладена сметана

Приготвяне:

В съд на котлона сложете вода, захар, ванилова захар, лимонов сок. След завиране добавете 1 кг. настъргани на едро ябълки. Варете 10 мин. на средна температура, като от време на време разбърквате.
През това време, в съд 30 -20 см. наредете на дъното ред бисквити.
Разтворете 2 пакетчета пудинг в 100 мл. вода. Разтворения пудинг сипете в съда с ябълки и варете още 1 мин. Половината от врящият крем сипете в съда с бисквити. Наредете още един ред и сипете останалият крем. Охладете тортата на стайна температура. Разбийте сметана и намажете, или шприцовайте върху нея. Охладете в хладилник.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




























3 коментара:

  1. Здравейте, какъв пудинг използвате? На др.Йоткер дали е подходящ?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, какъв пудинг използвате? На др.Йоткер дали е подходящ?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице