menu

понеделник, 13 март 2017 г.

Yayla çorba / Турска кухня /





Продукти:

1 л. вода /пилешки бульон/
80 гр. ориз
1 яйце
1 с.л. брашно
200 гр. кисело мляко
сол

2 с.л. масло +  1 ч.л. джоджен

Приготвяне:

В тенджера на котлона сложете литър вода и ориз. Варете до готовност. В друг съм смесете яйце, брашно и кисело мляко. Ако Ви се получи много гъста смес добавете малко вода. Получената смес сипете във врящата вода с ориз, добавете сол на вкус. Разбъркайте и варете още 10 мин, на слаб огън. През това време, в друг съд на котлона, разтопете масло и добавете джоджен. Махнете от котлона и сипете маслото в тенджерата с чорба.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















4 коментара:

  1. Благодаря за вкусната рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления! Рецептата е много добра, доста лесна и супата е изключително вкусна. БЛАГОДАРЯ!

    ОтговорИзтриване
  3. Скоро ядох точно същата супа в Истанбул,благодаря,ще си я направя!

    ОтговорИзтриване
  4. Почнах я ,но питам яйцето цяло ли се слага и ако да , белтъка не се ли пресича ?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице