menu

неделя, 17 септември 2017 г.

Тригуни с крем от череши








Продукти:

500 гр. кори за баница / аз използвах " Фамилия " /

100 мл.олио + 100 мл. вода

За крема:

1 буркан компот от череши или вишни / 700 гр. /
2 пакетчета ванилов пудинг / всяко 40 гр./
1 пакетче ванилова захар
6 с.л захар
Вода

Още:

пудра захар за поръсване

Приготвяне на крема:

Изцедете черешите от сока на компота. Измерете колко е количеството на сиропа и добавете толкова вода, колкото да получите 600 мл. В този сироп добавете пудинг, ванилова захар, захар и сложете на котлона да заври. След завиране, варете до сгъстяване на крема. Махнете и добавете черешите.

Смесете вода и олио.

Намажете една кора със смес от вода и олио. Сложете втора върху нея и нея намажете. Сгънете на 2/3 и похлупете. Получената лента намажете, със смес от вода и олио. В началото на лентата, сложете една пълна лъжица от крема и навивайте по начина на снимките, по долу. Редете в тавата на фурната с хартия.
Поръсете тригуните, с 3-4 с.л. олио и печете в загряна фурна на 200 градуса.
Още топли, поръсете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




























Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице