menu

събота, 14 октомври 2017 г.

Сладкиш " Пролет "







Продукти за блат:

2 яйца
щипка сол
5 с.л. захар
70 мл. прясно мляко
1/2 пакетче бакпулвер
130 гр. брашно
1 пакетче ванилова захар

Продукти за портокалово желе:

2 пудинга ванилия
4 с.л. захар
12 с.л. вода
200 мл. портокалов сок

Продукти за крем:

500 мл. прясно мляко
150 гр. захар
100 гр. брашно
3 ванилии
200 гр. меко масло


Още:

Сладко по ваш вкус

Приготвяне:


Включете фурната на 180 градуса.
Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците с щипка сол.
Разбийте жълтъци със захар, до побеляване. Добавете прясно мляко и смесено брашно с бакпулвер. Към получената смес добавете разбитите белтъци, като разбъркване с шпатула. Получената смес сипете във форма за торта 26 см., на дъното с хартия. Печете до готовност.
Веднага извадете блата от формата и го обърнете върху поднос. Сложете обръч около него. Намажете обилно със сладко,  по ваш вкус.
В съд на котлона сложете 200 мл. портокалов сок. Във водата разтворете пудинг, захар. След завиране добавете пудинга. Бъркайте само до завиране и махнете от котлона. Желето веднага сипете, върху блата,разпределете равномерно и оставете настрани.
В съд на котлона сложете половината от прясното мляко. В останалата половина разтворете брашно, захар и ванилия. След завиране сипете сместа и бъркайте до завиране. Махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте масло на стайна температура и добавете охладеният крем. Полученият крем сипете върху, вече стегнато и охладено желе от портокал. Оставете за няколко часа в хладилник. Махнете обръча и декорирайте по ваш вкус.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




























2 коментара:

Zu-zu погачице