menu

събота, 21 октомври 2017 г.

" Плисирана " баница







Продукти:

500 гр. кори за баница
 350 гр. сирене

4 яйца
180 гр. кисело мляко
180 мл. газирана вода
90 мл. олио

Приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса.
Върху всяка кора стържете по-малко сирене. Наберете кората и редите в тава 25-35 см., с хартия на дъното. Всяка следваща кора направете по същият начин и редите в тавата, като сбивате предходната. Трябва да съберете всички кори! В съд смесете яйца, кисело мляко, газирана вода, олио. С тази смес залейте корите в тавата, като се стремите да сипвате навсякъде, равномерно. Печете в загряна фурна до златисто.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























7 коментара:

  1. Ваня благодаря баницата стана страхотна.

    ОтговорИзтриване
  2. С какво може да се замени газираната вода?

    ОтговорИзтриване
  3. Киселото мляко не е ли малко?

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна е! Браво, Ваня :). Това е БАНИЦАТА! Стана ни любима :)

    ОтговорИзтриване
  5. Аз я правя също така ,но слагам и 1 ч.л сода бикарбонат или бакпулвер ,но с бакпулвер става по-хубава

    ОтговорИзтриване
  6. от късата или от широката страна се набира кората

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасна баница. Върна ме в детството при баба и дядо на село.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице