menu

неделя, 7 януари 2018 г.

" Карпати "







ПРОДУКТИ:

200 МЛ. ВОДА
100 МЛ. ОЛИО
1/2 Ч.Л. СОЛ
200 ГР. БРАШНО
5 ЯЙЦА  / ИЛИ 300 ГР. БЕЗ ЧЕРУПКИТЕ /

Продукти за крем:

400 мл. кисело мляко с 0,1 % масленост
250 гр. крема сирене-натурално
100 мл. прясно мляко
1 пакетче желатин
250 гр. течна сметана
170 гр. пудра захар
1 ванилия

2 портокала или кайсии от компот

Още:

пудра захар за поръсване

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД НА КОТЛОНА СИПЕТЕ ВОДА,ОЛИО И СОЛ.СЛЕД ЗАВИРАНЕ СИПЕТЕ ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО БРАШНО И БЪРКАЙТЕ ЕНЕРГИЧНО.ВЕДНАГА МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА.
РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР ЯЙЦАТА.КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ ХЛАДНОТО ТЕСТО И РАЗБИВАЙТЕ С МИКСЕР, ДО ОБРАЗУВАНЕ НА ЕДНОРОДНА,ГЛАДКА СМЕС.
Върху лист хартия за печене, очертайте 2 кръга-22 см. Получената еклерова смес, разделете на две и всяка част сложете в очертаните кръгове. Изравнете. Внимателно прехвърлете върху обратната страна, на тавата на фурната.Печете в загряна фурна на 180 градуса, 25 мин. без да отваряте фурната. Изключете фурната и ги оставете вътре да изстинат.

В прясно мляко добавете желатин. Разбъркайте и оставете настрани.
Разбийте сметана.
Разбийте крема сирене с пудра захар и ванилия. Добавете киселото мляко, разтопеният желатин / без да завира, за няколко секунди в МБ или на котлона /и  разбитата сметана. Към полученият крем добавете, ситно нарязани портокали или кайсии от компот / предварително изцедени и подсушени с кухненска салфетка /.

В поднос сложете, едната част от еклеровият блат. Около него, ринг за торти. При печене може да се е деформирал леко, но това да не ви притеснява. Стиснете ринга, до 22 см, блата ще се посъбере и изравни в последствие. Сипете крема. Поставете и втората част от еклеровият блат и него трябва внимателно да съберете в ринга. Оставете няколко часа в хладилник.
Извадете от ринга и поръсете с пудра захар.

Ако използвате компот от кайсии, използвайте 100 мл. от сока, вместо 100 мл. прясно мляко.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























Vanya_Djordjevich

1 коментар:

Zu-zu погачице