menu

неделя, 11 февруари 2018 г.

Бърз десерт с бутер тесто






Продукти за два десерта:

2 опаковки бутер тесто / всеки 275 гр. /
вода
пудра захар

За крема:

200 мл. сладкарска сметана
200 гр. маскарпоне
3  с.л. пудра захар / или на вкус /

Още:

плодове по ваш вкус
1 пакетче желираща смес / може и без, но с нея плодовете се запазват свежи /

Приготвяне:

Извадете от хладилника една опаковка бутер тесто и я отворете. От средата на 2 см, до края намажете с вода и поръсете обилно с пудра захар, през цедка. По същия начин и от другата страна. От двата края навивате към средата, до там където сте намазали с вода и посипали с пудра захар. В средата трябва да останат 4-5 см. В това разстояние сложете изрязана ивица, хартия за печене и на нея сложете ориз или боб, за да не се надига по средата тестото. Може и предварително да надупчите с вилица тестото, преди да сложите хартията с ориз. Така навити, заедно с хартия за печене под тях, прехвърляте в тавата на фурната. По същия начин направете и останалото тесто. Печете в загряна фурна на 200 градуса, до златисто. Охладете.
През това време разбийте сметана, добавете маскарпоне, захар и разбъркайте с миксер. В средата на охладеното тесто, разпределете крема. Поръсете с пудра захар по края / по навитите рула /.Върху крема наредете нарязани плодове. Пригответе желиращата смес, по указание на пакетчето и с  четка намажете плодовете обилно с нея.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






























извор-https://www.coolinarika.com, с леки промени от моя страна
Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице